Piept de pui la gratar cu sos chimichurri

48 Shares

Carnea de pui la gratar (in special pieptul de pui) este adesea fada, de aceea un sos obtinut din cateva condimente simple merge perfect peste aceasta. Preparand deliciosul piept de pui la gratar cu sos chimichurri veti obtine o reteta perfecta cu carne de pui.

Piept de pui la gratar cu sos chimichurri

Ingrediente Piept de pui la gratar cu sos chimichurri:

  • 4 piepti de pui file taiati pe jumatate
  • 3 linguri ulei de masline
  • 10-12 frunze proaspete de busuioc tocate
  • 1 ceapa rosie tocata
  • 2 catei de usturoi pisati
  • 1 lingura otet de vin rosu
  • 2 lingurite suc proaspat de lamaie
  • Sare
  • Piper

Preparare Piept de pui la gratar cu sos chimichurri:

  • Bateti cu ciocanul jumatatile din pieptii de pui (intr-o folie alimentara), astfel incat acestea sa aiba grosimea maxima de 1 cm.
  • Ungeti fiecare bucata de piept de pui cu ajutorul unei pensule de bucatarie cu ulei de masline, apoi condimentati cu sare si piper.
  • Puneti pieptii de pui pe gratar si lasatii sa se rumeneasca pe fiecare parte.

 

Intre timp preparati sosul chimichurri:

 

  • Intr-un castronel mixati restul de ulei de masline, frunzulitele de busuioc tocate, ceapa rosie tocata, usturoiul pisat, otetul de vin rosu si sucul de lamaie.
  • Condimentati cu sare si piper.
  • Serviti pieptii de pui cu sosul chimichurri obtinut anterior.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
fb-share-icon0

One comment

Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.