Minicheesecake cu ciocolata

14 Shares

Un desert fantastic, usor de preparat sunt Minicheesecake-urile cu ciocolata. Puteti folosi si o forma rotunda cu inel detasabil, avand diametrul de 20 cm, in locul tavei cu 12 forme de briose.

Minicheesecake cu ciocolata 1

Ingrediente Minicheesecake cu ciocolata:

Crusta:

  • 100 grame biscuiti
  • 50 grame unt

Umplutura:

  • 250 grame branza mascarpone
  • 250 grame branza crema
  • 200 grame ciocolata neagra
  • 2 oua
  • 3/4 cana zahar
  • 1 lingurita amidon
  • 1 lingura cacao

Decor:

  • 300 ml frisca lichida
  • 2 linguri zahar pudra
  • Ciocolata topita

Preparare Minicheesecake cu ciocolata:

  • Pregatiti o tava cu 12 forme de briose; in fiecare forma puneti hartie de copt pentru briose.

Crusta:

  • Biscuitii se macina intr-un blender, apoi se mixeaza cu untul topit pana se obtine o compozitie cu aspect nisipos.
  • Compozitia rezultata se imparte in mod egal pe fundul celor 12 forme de briose, pe hartia de copt.

Umplutura:

  • Mascarponele se mixeaza cu branza crema si zaharul, pana cand se obtine o crema omogena.
  • Incorporati ciocolata topita, apoi adaugati ouale, pe rand.
  • In final adaugati amidonul si cacaua.
  • Mixati pana se obtine o compozitie omogena.
  • Turnati uniform compozitia obtinuta in cele 12 forme de briose, aproximativ 4/5 din inaltimea acestora (peste crusta de biscuiti+unt).
  • Dati tava cu minicheesecake cu ciocolata in cuptorul preincalzit la 170 grade celsius timp de 20-25 minute.
  • Lasati minicheesecake-urile sa se raceasca complet, inainte de a le decora.

Decor:

  • Mixati smantana pentru frisca cu zaharul pudra, pana cand obtineti o frisca ferma.
  • Decorati minischeesecake-urile cu frisca obtinuta, glazurati-le cu ciocolata topita, dati-le la frigider cateva ore inainte de a le consuma.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.