Cartofi frantuzesti cu smantana si usturoi

399 Shares

Savurosii cartofi franzutesti cu smantana si usturoi sunt o garnitura delicioasa ! Trebuie sa-i incercati neaparat pentru ca pot fi serviti si ca fel de mancare de sine statator (sunt foarte consistenti).

Cartofi frantuzesti cu smantana si usturoi

Ingrediente Cartofi frantuzesti  cu smantana si usturoi:

  • 1.5 kg cartofi
  • 200 grame branza cheddar rasa (puteti folosi si alte branzeturi ce pot fi date prin razatoare)
  • 400 grame smantana de consistenta mai groasa
  • 4 catei de usturoi pisati
  • 2 ramurele de cimbru proaspat
  • 30 grame unt
  • Sare
  • Piper

Preparare Cartofi frantuzesti  cu smantana si usturoi:

  • Curatati cartofii de coaja, spalatii si taiatii in felii cat mai subtiri.
  • Incingeti cuptorul la 160 grade Celsius.
  • Ungeti cu putin unt interiorul unui vas ceramic dreptunghiular.
  • Asezati feliile de cartofi in straturi in vasul ceramic.
  • Condimentati fiecare strat cu sare si piper.
  • Presarati branza rasa pe ultimul strat de cartofi.
  • Intr-o tigaie antiaderenta puneti smantana, usturoiul si ramurelele de cimbru la foc mediu.
  • Cand sosul incepe sa fiarba inchideti focul, scoateti ramurele de cimbru si turnati-l peste cartofii asezati in straturi in vasul ceramic.
  • Deasupra puneti cateva bucatele de unt si mai puteti garnisi cu ceva branza rasa.
  • Dati cartofii la cuptor timp de 1 – 1 1/2 ora sau pana cand sunt rumeniti.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.