Pandispan cu gem de capsuni si glazura de vanilie

79 Shares

Un desert cu care va puteti impresiona musafirii este savurosul pandispan cu gem de capsuni si glazura de vanilie. Puteti folosi si alte tipuri de gem, insa cel de capsuni este mai aromat si se potriveste perfect cu glazura de vanilie.

pandispan cu gem de capsuni si glazura de vanilie

Ingrediente Pandispan cu gem de capsuni si glazura de vanilie:

  • 6 oua la temperatura camerei
  • 1 cana zahar
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1 cana faina
  • 2 lingurite unt topit
  • Gem de capsuni

Glazura de vanilie:

  • 1 cana zahar pudra
  • 1/2 lingurita esenta de vanilie
  • Cateva lingurite de lapte

Preparare Pandispan cu gem de capsuni si glazura de vanilie:

  • Incingeti cuptorul la 200 grade Celsius.
  • Puneti o hartie de copt intr-o tava rotunda de cuptor.
  • Cu ajutorul unui mixer, amestecati zaharul cu ouale si esenta de vanilie la viteza maxima, pana cand obtineti o crema omogena.
  • Adaugati apoi treptat faina, regland viteza mixerului la mediu.
  • Dupa ce ati incorporat faina complet, adaugati untul topit.
  • Turnati aluatul obtinut in tava de copt pregatita anterior si dati-o in cuptorul incins aproximativ 45 de minute.
  • Lasati pandispanul sa se raceasca complet in tava cateva ore, apoi scoteti-l cu grija cu ajutorul unui cutit, si indepartati usor hartia de sub acesta.
  • Taiati pandispanul in doua pe orizontala, pentru a obtine doua straturi egale.
  • Pe stratul de jos al pandispanului intindeti gemul de capsuni, adaugati apoi stratul de sus si turnati peste acesta glazura de vanilie.

Preparare glazura de vanilie:

  • Mixati zaharul pudra cu esenta de vanilie si cateva lingurite de lapte pana cand obtineti o glazura de consistenta mai groasa, dar care se poate turna (cam de consistenta de mierii de albine).
  • Intindeti glazura proportional pe toata suprafata pandispanului.
  • Taiati pandispanul cu gem de capsuni si glazura de vanilie in felii.
  • Puteti garnisi cu cateva capsuni proaspete.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
fb-share-icon0

2 comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.