Negresa cu branza crema si glazura

O prajitura usor simandicoasa, dar in acelasi timp savuroasa, este delicioasa negresa cu branza crema si glazura. Branza crema impreuna cu esenta de vanilie ii confera o aroma aparte acestui desert fabulos.

Negresa cu branza crema si glazura

Ingrediente Negresa cu branza crema si glazura:

Blat:

  • 100 grame de unt la temperatura camerei
  • 4 linguri ulei
  • 3 oua
  • 1 1/2 cana zahar
  • 10 linguri de cacao
  • 3/4 cana faina
  • 1 1/2 lingurita esenta de vanilie
  • 1/2 plic praf de copt

Ingrediente crema:

  • 230 grame branza crema
  • 2/3 cana zahar
  • 2 oua batute
  • 1 lingurita esenta de vanilie

Stratul de ganache:

  • 100 grame frisca
  • 150 grame ciocolata cu lapte rupta in bucatele

Preparare Negresa cu branza crema si glazura:

  • Mixati untul si uleiul impreuna cu zaharul intr-un castron.
  • Adaugati ouale, esenta de vanilie si praful de copt.
  • Incorporati apoi faina si cacaua, mixati pana cand obtineti un aluat omogen.
  • Incingeti cuptorul la 180 grade celsius si ungeti cu unt o tava de cuptor.
  • Turnati aluatul de negresa in tava de cuptor pregatita anterior si nivelati-o cu o spatula.
  • Intr-un alt castron mixati branza crema cu zaharul pana obtineti o crema omogena.
  • Incorporati apoi ouale si esenta de vanilie.
  • Turnati crema de branza obtinuta peste aluatul de negresa, nivelati-o cu o spatula.
  • Dati tava in cuptorul incins timp de 35-45 de minute, pana cand marginile cheesecake-ului sunt usor rumenite.
  • Luati prajitura din cuptor si lasati-o sa se raceasca complet, apoi dati-o la frigider cel putin o ora.

Preparati glazura:

  • Intr-o craticioara puneti frisca la foc mic si dupa 2 -3 minute adaugati bucatile de ciocolata.
  • Dupa 10 secunde luati craticioara de pe foc si mixati pana cand ciocolata s-a topit complet.
  • Turnati glazura de ciocolata peste prajitura si nivelati cu o spatula.
  • Lasati Negresa cu branza crema si glazura la frigider inca o ora, apoi taiti-o in patrate.
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.