Longleat – cel mai vechi Safari Parc din Europa

47 Shares

Unul din principalele obiective turistice ale tinutului Wiltshire din Marea Britanie este domeniul Longleat. Aici cu siguranta nu se plictiseste nimeni, copil ori adult, datorita numeroaselor atractii turistice ale acestui magnific loc: Casa Longleat, Safari Parc Longleat, Gradinile Longleat, Labirintul Longleat, Expresul Jungla, Croaziera Jungla, etc.

Longleat casa 1Longleat a primit vizitatori inca de la sfarsitul anilor 1940, cand Henry, al saselea marchiz , tatal actualului marchiz de Bath, a dechis drumul turismului pentru casele impunatoare din Marea Britanie (Casa Longleat este prima casa deschisa publicului in scop comercial).
In 1966 Longleat a deschis si primul Safari Parc din afara Africii ce se intinde pe o suprafata de 900 de acrii, cuprinsi in cei peste 8.000 de acri de padure, lacuri si terenuri cultivate ale imensului domeniu.

Iata principalele atractii turistice de pe domeniul Longleat pe care le-am vizitat noi:

Casa Longleat

Casa Longleat este una din cele mai bune exemple de arhitectura Elisabetana din Marea Britanie si una din cele mai frumoase case grandioase deschise publicului.
Casa, ce apartine familiei Thynne de cand a fost terminata in anul 1580 de John Thynne, este astazi resedinta celui de-al saptelea Marchiz de Bath.

Longleat casa 2Longleat casa 3Longleat casa 4Longleat casa 5

In cei aproape 450 de ani de existenta, impunatoarea casa a fost caminul unei familii ce de 14 generatii s-a bucurat de frumusetea aceasteia si de fabuloasele imprejurimi, fiecare din membrii punandu-si amprenta creativa asupra intregului domeniu.
Din superba casa Longleat, turistii pot vizita doar o treime, cele mai interesante camere fiind: Biblioteca Rosie (exista sapte bilbioteci in toata casa ce adapostesc in total peste 40.000 de carti), Coridorul Mare , Sufrageria, Salonul, Sala de Receptii si Dormitorul Chinezesc.

Longleat casa 6Longleat casa 7Longleat casa 8
Casa Longleat poate fi vizitata dupa ora 12, iar intre 10-12 puteti vizita cu ghid cateva din frescele realizate de actualul Lord Bath.

Safari Parc Longleat

Pentru a avea acces la fabulosul Safari parc Longleat va trebuie in mod evident o masina cu care sa va strecurati printre animalele salbatice de aici: lei, tigri, gheparzi, lupi, rinoceri, tapiri, zebre, girafe, elefantul Ana, lemurieni, canguri, camile, flamingo, caprioare, ori maimute nastrusnice.

Longleat Safari Bus 1Longleat Safari Bus 2Longleat Safari Bus 3Daca nu aveti masina sau nu doriti sa inchiriati una, puteti merge cu Safabi Bus (asa cum am procedat noi) timp de o ora si jumatate prin superbul Safari Parc. Soferul va opri 2-3 minute la fiecare „atractie” pentru a putea face poze.

Longleat Safari Bus 5Longleat Safari Bus 6Longleat Safari Bus 7

Croaziera Jungla

La fiecare 20 de minute, in partea de vest a Casei Longleat puteti lua un vaporas ce va va plimba pe lacul din apropiere. De-a lungul calatoriei puteti vedea 2 hipopotami evazivi: Spot si Sonia, o gorila de munte batrana – 54 de ani, Nico, aflata pe o mica insula din centrul lacului, lei de mare ce asteapta sa fie hraniti de vizitatori, dar si alte patru gorile de munte mai tinere, aflate pe o parte a a lacului, nu departe de insula batranului Nico.

Longleat Croaziera 1Longleat Croaziera 3Longleat Croaziera 5

Expresul Jungla

In partea de est a Casei Longleat puteti lua trenuletul Jungle Express ce va poarta intr-o calatorie inedita pe langa superbul lac, de unde puteti admira din nou leii de mare, dar si o mini-cascada superba.

Longleat tren 1Longleat tren 2 Labirintul Longleat

Este cel mai mare labirint din Marea Britanie, asa ca nu veti vrea sa va pierdeti prin el. Noi ne-am plimbat putin prin el, pana la unul din punctele de observatie ale acestuia, de unde puteti sa-l admirati de sus, apoi am gasit repede drumul de iesire, pentru ca oricum era cam ora de inchidere.

Longleat Labirint 1

Regatul Jungle

Se afla langa casa de bilete Longleat, si de aici puteti admira animale mai micute: suricate, binturongi, porci spinosi, furnicari, dar si un simpatic pui de urs panda rosu.

Longleat Jungle Kingdom 1Longleat Jungle Kingdom 2Gradinile Longleat

De jur imprejurul superbei Case Longleat se afla cateva gradini fabuloase. Desi nu sunt foarte mari, gradinile impresioneaza prin designul deosebit si florile superbe.

Longleat Gradina 1Longleat Gradina 2Longleat Gradina 3Longleat Gradina 4

Cum ajungeti la domeniul Longleat

Din Londra (gara Paddington) luati trenul spre Bath Spa, iar aici schimbati cu trenul ce va duce la Warminster. Din gara Warminster luati un taxi spre Longleat. Calatoria Londra – Longleat dureaza in total in jur de 2 ore si jumatate. Daca va inchiriati masina e posibil sa faceti mai putin deoarece din capitala britanica pana la Longleat sunt in jur de 170 de km.
Un bilet de intrare de o zi la Longleat „All in one day ticket” costa 32,95 lire, insa daca va cumparati online pretul este de 28 de lire. Pentru copii pretul la casa este de 23,95 lire, iar online 20,35 lire. Cu acest bilet aveti acces la toate atractiile domeniului Longleat: Casa si gradinile, Safari Parc – daca aveti masina proprie, daca luati Safari Bus mai platiti in plus 5 lire de persoana, Croaziera Jungla, Expresul Jungla, Regatul Jungla, labirintul, etc.
Domeniul Longleat este deschis zilnic intre orele 10—17, iar pe timpul verii 10—19.

Please follow and like us:
fb-share-icon0
Tweet 20

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.