Cremsnit cu foi de placinta

4 Shares

Deliciosul Cremsnit cu foi de placinta este un desert clasic, usor de preparat. Va recomand sa-l tineti la frigider minim 3-4 ore inainte de a-l consuma, bineinteles daca aveti atata rabdare 😊

Cremsnit cu foi de placinta f

  • 275 g foi de placinta

Ingrediente Cremsnit cu foi de placinta:

Crema de vanilie:

  • 1 l lapte
  • 100 g unt
  • 6 oua
  • 1 galbenus
  • 150 g zahar
  • 40 g faina
  • 1 1/2 plic budinca de vanilie
  • 1 pastaie de vanilie

Preparare Cremsnit cu foi de placinta:

  • Laptele se pune sa fiarba la foc mic impreuna cu semintele de la pastaia de vanilie, intr-oi cratita antiaderenta.
  • Intr-un castron se mixeaza cele 6 oua impreuna cu zaharul pana cand se obtine o crema omogena si zaharul se topeste.
  • Se adauga in castron faina si praful de la budinca de vanilie.
  • Amestecati bine, adaugati putin din laptele fierbinte, omogenizati.
  • Turnati compozitia obtinuta peste laptele fierbinte.
  • Amestecati continuu pana cand crema se ingroasa.
  • Se ia cratita de pe foc si se adauga 20 g unt.
  • Restul de unt se topeste.
  • Se unge cu putin unt o tava dreptunghiulara mare de Jena sau o tava cu pereti inalti.
  • Se aseaza o foaie de placinta pe fundul tavii.
  • Se unge cu ajutorul unei pensule cu putin din untul topit.
  • Asezati peste acesta o alta foaie si ungeti-o de asemenea cu unt.
  • Se repetat procedeul de inca 4 ori.
  • Se intinde apoi crema de vanilie obtinuta.
  • Peste crema se aseaza o alta foaie de placinta, se unge cu o parte din untul topit.
  • Se repeta procedeul de inca 5 ori.
  • Se mixeaza galbenusul pana devine ca o crema omogena, apoi se unge cu acesta ultimul strat de foaie de placinta.
  • Cu ajutorul unui varf de cutit bine ascutit se taie usor cremsnitul in patrate, dar nu pana jos, ci stratul de foi de deasupra (pt. a putea taia prajitura mai usor dupa coacere).
  • Se da tava in cuptorul preincalzit la 200 grade celsius cca. 45-50 minute.
  • Cremsnitul cu foi de placinta se lasa sa se raceasca complet inainte de a-l taia.
  • Deasupra se decoreaza cu zahar pudra, apoi se taie in bucati.
  • Cremsnitul cu foi de placinta se pastreaza la frigider.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.