Cheesecake cu sos de mere

94 Shares

Un desert excelent de weekend este deliciosul cheesecake cu sos de mere. Se prepara facil si este nemaipomenit de savuros datorita aromei merelor si a scortisoarei.

cheesecake cu sos de mere

Ingrediente Cheesecake cu sos de mere :

  • 500 grame de branza de vaci
  • 500 grame de branza crema
  • 10 oua
  • 2 linguri amidon
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 plic praf de copt
  • coaja de la o lamaie
  • 250 grame de biscuiti
  • 200 grame de unt la temperatura camerei
  • 1 lingurita scortisoara

Ingrediente sos de mere:

  • 6 mere spalate, curatate de coaja, scos cotorul, taiate in bucatele
  • 50 grame unt
  • 3-4 linguri de miere
  • 1 lingurita scortisoara

Preparare Cheesecake cu sos de mere:

  • Ungeti bine cu unt o tava rotunda de tort.
  • Incingeti cuptorul la 200 grade celsius.
  • Biscuitii se sfarama fin intr-un robot de bucatarie.
  • Untul se amesteca cu biscuitii sfaramati si lingurita de scortisoara si se omogenizeaza bine.
  • Pentru crema, amestecati toate ingredientele: branza de vaci, branza crema, cele 10 oua, zaharul, zaharul vanilat, praful de copt, amidonul si coaja de lamaie.
  • Omogenizati bine pana cand obtineti un aluat de consistenta moale.
  • Se toarna in tava si se da la cuptor pentru aproximativ 45 – 50 de minute.
  • Scoateti-l din cuptor, lasati-l sa se raceasca complet, apoi dati-l la frigider cel putin 3 ore.

Intre timp preparati sosul de mere:

  • Topiti untul intr-o craticioara si caliti merele cateva minute pana cand acestea incep sa se inmoaie.
  • Luati apoi sosul de pe aragaz si lasati-l sa se raceasca.
  • Cand sosul s-a racit, scurgeti-l cu ajutorul unei strecuratoare intr-o alta craticioara si amestecati-l cu mierea si scortisoara pe aragaz la foc mic 3-4 minute, apoi adaugati bucatile de mere.
  • Mai lasati sosul pe foc 2-3 minute, lasati-l apoi sa se raceasca complet si turnati-l peste cheesecake in momentul in care-l serviti.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.