Prajitura cu crema si lichior de cafea

86 Shares

Prajitura cu crema si lichior de cafea este un adevarat rasfat pentru gurmanzi. Cremele delicioase cu lichior de cafea si fructe confiate, alcatuiesc un desert impecabil.

prajitura-cu-crema-si-lichior-de-cafea

Ingrediente Prajitura cu crema si lichior de cafea:

Blat:

  • 4 oua mari
  • 2/3 cana zahar
  • 1 cana faina
  • 1 lingurita praf de copt

Insiropare:

  • 30-40 ml lichior de cafea

Crema:

  • 3/4 cana lapte + 1/2 cana lapte
  • 1 1/2 cana zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 5 linguri amidon alimentar
  • 4 galbenusuri
  • 400 grame unt la temperatura camerei
  • 1 lingura cacao
  • Lichior cafea 60 ml
  • 200 grame stafide+fructe confiate taiate in cubulete

Decorare:

  • Ciocolata rasa

Preparare Prajitura cu crema si lichior de cafea:

Blat:

  • Bateti albusele spuma.
  • Adaugati treptat zaharul, apoi galbenusele pe rand.
  • In final, incorporati faina si praful de copt.
  • Mixati pana cand obtineti un aluat omogen.
  • Puneti hartie de copt intr-o tava de 15×25 cm.
  • Turnati in aceasta compozitia de blat obtinuta anterior.
  • Puneti tava in cuptorul preincalzit la 170 grade Celsius pentru 30-40 minute sau verificati cu scobitoarea.
  • Dupa ce se raceste, taiati-l in jumatate pe orizonatala, apoi insiropati topurile celor doua blaturi obtinute, cu lichiorul de cafea.

Crema:

  • Puneti 3/4 cana cu lapte intr-o craticioara la foc mic.
  • Intr-un castron mixati 1/2 cana lapte cu zaharul, zaharul vanilat si amidonul.
  • Cand laptele din craticioara incepe sa fiarba, adaugati in acesta compozitia obtinuta in castron din lapte, zahar si amidon.
  • Mixati continuu pana cand crema incepe sa se ingroase.
  • Luati crema de pe foc si incorporati in acesta galbenusele pe rand.
  • Asteptati sa se raceasca complet crema, apoi incorporati in aceasta untul.
  • Impartiti crema obtinuta in doua parti egale.
  • Intr-una adaugati cacaua si lichiorul de cafea, in cealalta incorporati stafidele si fructele confiate.

Asamblare Prajitura cu crema si lichior de cafea:

  • Asezati unul din blaturi (cu top-ul insiropat cu lichior de ciocolata in sus) pe un platou de prajituri.
  • Ungeti blatul cu crema de cacao si lichior de cafea.
  • Peste aceasta asezati cel de-al doilea blat (cu top-ul insiropat cu lichior de ciocolata in jos).
  • Peste acesta intindeti crema in care ati incorporat stafidele si fructele confiate.
  • Deasupra acesteia radeti ciocolata.
  • Dati Prajitura cu crema si lichior de cafea la frigider cel putin 6 ore pentru a se inmuia, apoi taiati-o in bucati.
Please follow and like us:

3 comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.