Paste cu bacon si sos de smantana
Savuroasele paste cu bacon si smantana sunt ideale pentru cina. Puteti inlocui baconul cu muschi file afumat, iar parmezanul cu branza Gouda, si veti obtine aceeasi delicatesa culinara. Se servesc calde alaturi de un vin alb sec.
Ingrediente Paste cu bacon si sos de smantana:
- 250 grame paste penne sau fusilli
- 80 grame bacon sau muchi file afumat
- 50 grame parmezan ras
- 2 galbenusuri de ou
- 200 grame smantana
- Ulei
- Sare
- Piper
- Patrunjel tocat pentru garnisire (poate fi si uscat)
Preparare Paste cu bacon si sos de smantana:
- Fierbeti pastele penne conform instructiunilor de pe ambalaj, apoi clatiti-le in apa rece, strecurati-le si puneti-le intr-un castron mare.
- Intr-un alt castron mixati galbenusele de ou cu sare si piper timp de 1-2 minute.
- Adaugati apoi smantana si parmezanul ras peste acestea, mixati pana obtineti un sos cremos omogen.
- Taiati baconul cubulete si sotati-l timp de 2-3 minute intr-o tigaie antiaderenta in care ati pus in prealabil 1 lingura de ulei, pana cand acesta se rumeneste usor.
- Puneti baconul rumenit si sosul obtinut anterior din galbenusuri, smantana si parmezan in castronul cu pennele fierte.
- Presarati deasupra patrunjelul tocat cand serviti.
Please follow and like us: