Negresa cu crema de menta

2K Shares

Un desert ce va poate impresiona musafirii este delicioasa negresa cu crema de menta. Blatul, este unul clasic de negresa, iar crema de menta se poate obtine cu ajutorul esentei de menta, siropului concentrat de menta sau chiar cu ajutorul colorantului alimentar.

negresa cu crema de menta

Ingrediente Negresa cu crema de menta:

Blat:

  •  225 grame faina
  •  250 grame zahar
  •  1 plic zahar vanilat
  •  50 grame cacao
  •  425 ml lapte caldut
  •  30 ml ulei
  •  1 praf de copt
  •  2-3 lingurite esenta de rom

Crema de menta:

  • 60 grame unt la temperature camerei
  • 100 grame branza crema
  • 2 cani zahar pudra
  • 2 linguri sirop concentrate de menta sau 2 lingurite esenta de menta

Glazura de ciocolata:

  • 175 grame ciocolata cu lapte rupta in bucatele
  • 50 grame unt

Preparare Negresa cu crema de menta:

Blat:

  • Intr-un castron amestecati faina cu cacaua, praful de copt, zaharul vanilat si zaharul.
  •  Adaugam treptat laptele caldut si uleiul, apoi puneti si esenta de rom.
  • Mixati ingredientele pana cand obtineti un aluat omogen.
  •  Tapetati o tava cu hartie de copt, apoi turnati compozitia de negresa in aceasta.
  • Dati tava in cuptorul incins la 180grade celsius, timp de 40-45 minute sau verificati cu scobitoarea.
  • Dupa ce este gata scoateti-o din cuptor si lasati-o sa se raceasca complet inainte de a intinde peste aceasta crema de menta.

Crema de menta:

  • Intr-un castron mediu mixati untul impreuna cu branza crema pana obtineti o crema omogena.
  • Incorporati apoi zaharul pudra si siropul de menta concentrat sau esenta de menta.
  • Amestecati pana cand obtineti o crema omogena.
  • Intindeti crema de menta obtinuta anterior peste negresa racita complet, nivelati-o cu ajutorul unui cutit si apoi lasati prajitura la frigider cel putin 30 de minute pentru a se intari crema.

Intre timp, preparati glazura:

  • Intr-un craticioara topiti untul la foc mic, apoi luati-o de pe aragaz si adaugati bucatile de ciocolata.
  • Mixati pana cand ciocolata se topeste si obtineti o glazura omogena.
  • Turnati glazura peste crema de menta si intindeti-o pe toata suprafata prajiturii.
  • Dati negresa cu crema de menta din nou la frigider, aproximativ o ora, apoi  taiati-o in patrate.
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.