Mere umplute cu nuci si frisca

24 Shares

Un desert savuros, perfect in orice anotimp, usor de facut sunt delicioasele Mere umplute cu nuci si frisca. Aroma scortisoarei si ghimbirului dau merelor un gust aparte.

mere umplute cu nuci si frisca

Ingrediente Mere umplute cu nuci si frisca:

  • 10-12 mere golden
  • 1 litru apa
  • 250 grame zahar
  • Sucul de la o jumatate de lamaie
  • 1 plic zahar vanilat

Umplutura:

  • 100 ml smantana pentru frisca
  • 50 grame zahar
  • 200 grame nuci macinate
  • 1/2 lingurita scortisoara macinata
  • 1/2 lingurita ghimbir macinat

Decor:

  • 2 pahare frisca
  • Nuci macinate

Preparare Mere umplute cu nuci si frisca:

  • Merele se spala, se curata de coaja, se scot cotoarele.
  • Aranjati merele fara cotoare intr-o cratita mai inalta, aveti grija sa ramana putin loc in cratita pentru a le intoarce in timpul fierberii.
  • Puneti apa, zaharul, zaharul vanilat si sucul de lamaie peste mere.
  • Fierbeti merele la foc mediu cca. 10 minute, avand grija sa le intoarceti, pentru a se fierbe peste tot (nu trebuie fierte foarte mult deoarece se vor sfarama).
  • Dupa ce le-ati fiert scoateti-le din cratita, asezati-le pe un platou in care turnati putin din siropul in care au fiert merele.

Umplutura:

  • Puneti smantana pentru frisca cu zaharul la foc mediu, pana cand se topeste zaharul.
  • Luati cratita de pe foc, adaugati nucile macinate, scortisoara si ghimbirul.
  • Amestecati usor ingredientele pana cand obtineti o compozitie omogena.
  • Lasati compozitia sa se raceasca cateva minute, apoi umpleti cu aceasta merele.
  • Decorati cu nuci macinate si  frisca.
  • Serviti merele umplute impreuna cu putin din siropul in care au fiert merele.
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.