Cheesecake cu afine

102 Shares

Un desert delicat si delicios de vara este savurosul cheesecake cu afine. Puteti folosi si alte fructe de padure (zmeura, mure, fragi) sau chiar capsuni, insa pe acestea va trebui sa le taiati pe sfert.

Cheesecake cu afine

Ingrediente Cheesecake cu afine:

Pentru crusta:

  • 350 grame biscuiti digestivi/graham/sau de care aveti
  • 150 grame unt topit si racit

Pentru umplutura:

  • 900 grame branza crema la temperatura camerei
  • 2-3 linguri suc proaspat de lamaie
  • 1 1/2 cana zahar pudra
  • 1 lingura faina
  • 150 grame frisca sau smantana grasa
  • 1 1/2 lingurita esenta de vanilie
  • 50 grame ciocolata alba topita si racita
  • 1 cana afine date prin putina faina

Preparare Cheesecake cu afine:

  • Puneti biscutii in robotul de bucatarie si mixati usor cat sa nu se faca praf (apasati de 2-3 ori pe functia PULSE).
  • Topiti untul, lasati sa se raceasca si turnati-l peste biscuiti.
  • Amestecati bine pana cand se incorporeaza toate firimiturile.
  • Turnati amestecul obtinut intr-o tava rotunda antiaderenta si presati-l bine cu o lingura, inclusiv pe margini.
  • Intr-un blender amestecati toate ingredientele pentru umplutura, cu exceptia afinelor.
  • Turnati jumatate din compozitia obtinuta peste biscuiti, apoi asezati peste aceasta afinele, avand grija sa le repartizati cat mai uniform pe intreaga suprafata a tavii.
  • Turnati peste afine, restul compozitiei de umplutura si netezitii suprafata cu ajutorul unui cutit lat.
  • Dati cheesecake-ul cu afine in cuptorul incins la 180 grade timp de o ora si un sfert sau verificati cu scobitoarea.
  • Lasati-l sa se raceasca complet, apoi dati-l la frigider cel putin 8 ore inainte de a-l servi.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.