5 Recomandari turistice in Berlin

32 Shares

Cosmopolita capitala germana are multe de oferit turistilor sai, indiferent de gusturile acestora: muzee, palate, gradini, plimbari cu vaporasul, restaurante de top, spectacole fabuloase, etc.
Pentru ca majoritatea obiectivelor turistice de top le-am vazut in vacanta anterioara petrecuta in Berlin in urma cu sapte ani, anul acesta in cele sase zile de concediu petrecute aici ,am optat sa vizitam 3 zile fantasticul oras Potsdam, aflat la doar 30 de km de Berlin, o zi am petrecut-o in spa-ul de exceptie: Natur Therme aflat in oraselul Templin, iar pentru fantastica capitala germana ne-am rezervat doar doua zile de hoinarit.

De aceea astazi va fac doar 5 recomandari turistice in Berlin, insa retineti ca acestea sunt printre cele mai vizitate obiective turistice din metropola germana.

1. Muzeul de Istorie German aflat in centrul Berlinului pe bulevardul Unter den Linden nr. 2 are expozitii permanente ce acopera aproape 1500 ani de istorie a Germaniei.
Cele peste 7.000 de exponate povestesc despre oameni, idei, fapte si evenimente istorice din secolul V pana in secolul XX.
Muzeul de Istorie German 1 5 Recomandari turistice in BerlinMuzeul de Istorie German 2 5 Recomandari turistice in Berlin Muzeul de Istorie German 3 5 Recomandari turistice in BerlinMuzeul se afla in fosta cladire a armureriei, impresionanta Zeughaus. Muzeul se poate vizita zilnic intre orele 10-18, iar costul unui bilet de intrare este de 8 euro/persoana.

Muzeul de Istorie German 4 5 Recomandari turistice in Berlin Muzeul de Istorie German 5 5 Recomandari turistice in BerlinMuzeul de Istorie German 6 5 Recomandari turistice in Berlin

2. In cladirea Reichstag, sediul parlamentului german, aflat in Platz der Republik nr.1, puteti vizita gratuit domul impresionant al acestuia. Ca sa evitati cozile la intrare, este bine sa va rezervati on-line vizitatarea acestuia, apoi printati foile ce va vor fi trimise pe e-mail si luati-le cu voi pentru a le prezenta la intrare. De asemenea trebuie sa aveti pasaportul sau cartea de identitate la voi, pentru a intra in cladira Reichstag.

Reichstag 1 5 Recomandari turistice in BerlinReichstag 2 5 Recomandari turistice in Berlin Reichstag 3 5 Recomandari turistice in BerlinAjunsi in dom veti avea o panorama superba asupra orasului si veti putea face poze in voie de la 230 de metri inaltime. Vizitati domul cu audio-guide si veti afla cele mai importante informatii despre cladirea Reichstag, lucrarile parlamentului german, dar si despre celelalte cladiri pe care le puteti observa din dom.

Reichstag 4 5 Recomandari turistice in Berlin Reichstag 5 5 Recomandari turistice in BerlinReichstag 6 5 Recomandari turistice in Berlin

3. Gradina Botanica si Muzeul Botanic

Unul din cele mai bune locuri de relaxare in Berlin il gasiti in superba Gradina Botanica din Berlin aflata pe Konigin Luise Strasse 6-8.
Este considerata una din cele mai importante gradini botanice din lume deoarece contine peste 20.000 de specii de plante de pe tot mapamondul.
Gradina Botanica 1 5 Recomandari turistice in BerlinGradina Botanica 2 5 Recomandari turistice in Berlin Gradina Botanica 3 5 Recomandari turistice in BerlinGradina Botanica 4 5 Recomandari turistice in BerlinMulte din plantele de aici se afla in splendidele sere construite in stil Art-Nouveau. Astfel, puteti vizita: Sera principala Tropicala, Sera Orhideelor, Sera Cactusilor si a altor plante tropicale, Sera Cameliilor si Azaleelor, Sere cu plante din Australia si Noua Zeelanda, sau Sera cu plante Mediteraneene. La intrarea in Gradina Botanica se afla si un Muzeu Botanic ce expune diverse artefacte si obiecte botanice. Muzeul Botanic 1 Recomandari turistice in BerlinMuzeul Botanic 2 Recomandari turistice in BerlinGradina Botanica este deschisa vara intre orele 10—20, pretul de intrare (inclusiv pentru muzeu) este de 6 euro/persoana.

4. Tierpark sau Gradina Animalelor Frumosul parc cu animale, aflat pe Am Tierpak nr 125, va asteapta zilnic intre orele 9-18.30 pentru a vizita cele peste 7.000 de specii de animale aflate aici. Tierpark 1 5 Recomandari turistice in BerlinTierpark 2 5 Recomandari turistice in Berlin Tierpark 3 5 Recomandari turistice in BerlinTierpark 4 5 Recomandari turistice in BerlinLa inceputul vizitei puteti sa va urcati intr-un trenulet ce pleaca din fata intrarii din 20 in 20 de minute, pentru o scurta plimbare, ce acopera cam 25% din suprafata parcului. Dupa aceasta urmariti harta pe care o veti primi la cumpararea biletelor si vizitati animalele preferate.
Pretul unui bilet de intrare la Tierpark este de 12 euro/persoana si 6 euro/ copii intre 5 si 15 ani.
Desi nu are mai multe animale ca Zoo Berlin, o vizita la acest superb parc este o adevarat oaza de relaxare.

5. Insula Muzeelor

Desi am mai vazut superbul complex muzeal in urma cu sapte ani, ne-am rezervat una din zilele petrecute in Berlin pentru a revedea comorile inestimabile gazduite in cele cinci muzee de aici. Daca in postarea anterioara v-am povestit mai mult despre istoria lor, astazi va spun mai multe despre ce puteti vedea in fiecare dintre acestea.

Bode Museum este cel mai vast din complex, si contine cele mai frumoase exponate de pe Insula Muzeelor. Aici iti petreci cel putin doua ore admirand superbele colectii permanente ale acestuia, dar si pe cele temporare.
Insula Muzeelor 6 Bode Recomandari turistice in BerlinInsula Muzeelor 5 Bode Recomandari turistice in BerlinBode Museum contine sculpturi de exceptie, lucrari de arta bizantina, o colectie impresionanta de monezi si medalii, dar si cateva picturi valoroase.

Alte Nationalgalerie sau Muzeul de Arta Veche contine in jur de 1800 de picturi Romantice si Impresioniste, dar si peste 1500 de sculpturi. Se poate vizita in aproximativ o ora – o ora si jumatate, insa aveti in vedere ca aici sunt cozi la intrare.

Insula Muzeelor 1 Alte Natg Recomandari turistice in BerlinInsula Muzeelor 2 Alte Natg Recomandari turistice in Berlin

Altes Museum sau Muzeul Vechi gazduieste sculpturi, bijuterii, si artefacte antice grecesti, etrusce si romane.
Intrarea in Altes Museum este impresionanta prin cele 18 coloane ionice, atriumul vast si scarile impozante.

Insula Muzeelor 3 Altes Recomandari turistice in BerlinInsula Muzeelor 4 Altes Recomandari turistice in Berlin

Neues Musem sau Muzeul Nou gazduieste doua expozitii permanente importante: artefacte si papirusuri importante din Egiptul Antic si peste 6.000 de artefacte descoperite pe site-uri arheologice din Europa si Asia ce cuprin o perioada din Epoca de Piatra pana in Evul Mediu.
Printre cele mai importante exponate se afla bustul lui Nefertiti si Palaria de Aur.

Insula Muzeelor 7 Neues Recomandari turistice in BerlinInsula Muzeelor 8 Neues 5 Recomandari turistice in Berlin

Pergamonmuseum gazduieste importante colectii de arta islamica, obiecte din Orientul Apropiat, dar si artefacte grecesti si romane.
insula muzeelor 6
Pentru vizitarea muzeelor luati-va un Area Ticket Museum Island Berlin ce costa 18 euro/persoana. Cu acesta puteti intra in toate cele cinci muzee si el poate achizionat de la casa de bilete a oricaruia dintre acestea.

Acestea au fost cele 5 recomandari turistice in Berlin pe care va indemn sa le vizitati cand ajungeti in capitala germana.

Please follow and like us:
fb-share-icon0
Pin Share0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.