Tort cu crema ciocolata si zmeura

7 Shares

Savurosul Tort cu crema ciocolata si zmeura este un desert excelent de vara. Crema aromata de zmeura impreuna cu crema fina de ciocolata si blatul umed, ce nu trebuie insiropat, alcatuiesc o prajitura fabuloasa.

Tort cu crema ciocolata si zmeura

Ingrediente Tort cu crema ciocolata si zmeura:

Blat:

  • 2 oua
  • 300 grame zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 125 grame unt topit
  • 100 grame cacao
  • 200 grame faina
  • 200 ml iaurt
  • 1 plic praf de copt
  • 200 ml ness solubil (amestecati 2 lingurite praf de ness cu 200 ml apa calda)

Crema de zmeura:

  • 500 grame zmeura
  • 200 grame zahar
  • 1 plic budinca cu gust de zmeura Dr. Oetker
  • 200 ml apa

Crema de ciocolata:

  • 300 grame ciocolata neagra
  • 100 grame smantana de gatit
  • 100 grame unt
  • 200 ml smantana pentru frisca

Preparare Tort cu crema ciocolata si zmeura:

Blatul:

  • Mixati ouale cu zaharul si zaharul vanilat pana obtineti o crema omogena.
  • Adaugati in compozitie untul topit, iaurtul, amestecand cu o spatula.
  • Incorporati apoi faina amestecata in prealabil cu cacaua si praful de copt.
  • In final turnati nessul lichid.
  • Amestecati usor ingredientele pana cand obtineti o compozitie omogena.
  • Puneti hartie de copt pe fundul unei tavi cu inel detasabil de 26 cm.
  • Turnati compozitia obtinuta, dati-o in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius timp de 30 minute.
  • Dupa ce se raceste complet, se scoate inelul detasabil si se taie e orizontala in 3 parti egale.

Crema de zmeura:

  • Puneti intr-o craticioara zmeura impreuna cu zaharul si 100 ml apa sa fiarba la foc mic.
  • Dupa ce zaharul se topeste, se adauga praful de budinca cu gust de zmeura de la Dr. Oetker, amesteca in prelabil cu restul de apa (100 ml).
  • Se amesteca continuu pana cand crema de zmeura se ingroasa.

Crema de ciocolata:

  • Ciocolata se rupe in bucatele si se topeste pe bain-marie.
  • Dupa ce s-a topit se ia de pe foc si se incorporeaza smantana de gatit.
  • Se lasa sa se raceasca.
  • Untul la temperatura camerei se se mixeaza spuma si se adauga in crema de ciocolata.
  • Smantana pentru frisca se mixeaza bine si se adauga si ea in crema de ciocolata.

Asamblare Tort cu crema ciocolata si zmeura:

  • Asezati unul din cele 3 blaturi pe o farfurie de tort.
  • Ungeti-l cu 1/3 din crema de zmeura.
  • Peste aceasta intindeti 1/3 din crema de ciocolata.
  • Repetati cu restul de blaturi si creme.
  • Decorati tortul cu zmeura proaspata.
  • Lasati tortul la frigider minim 5-6 ore pentru a se inmuia.
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.