Tort cu blat de ciocolata mousse de zmeura si ricotta

22 Shares

Deliciosul Tort cu blat de ciocolata mousse de zmeura si ricotta este desertul ideal pentru o zi calduroasa de vara. Aroma fructelor combinata cu crema de ricotta si frisca, formeaza un desert deosebit.

Tort cu blat de ciocolata mousse de zmeura si ricotta

Ingrediente Tort cu blat de ciocolata mousse de zmeura si ricotta:

Blat de ciocolata:

  • 1 1/2 cana faina
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 1/4 cana cacao
  • 3 oua
  • 1/2 cana iaurt
  • 1/3 cana ulei
  • 3/4 cana zahar
  • 125 ml cafea
  • 50 g ciocolata neagra

Mousse de zmeura:

  • 400 g zmeura
  • 1/3 cana zahar
  • 3 lingurite gelatina
  • 6 linguri apa
  • 1 1/2 cana smantana pentru frisca

Crema de ricotta:

  • 250 g ricotta
  • 10 g gelatina
  • 1/2 cana sirop de zmeura
  • 1 cana smantana pentru frisca

Decor:

  • Zmeura

Preparare Tort cu blat de ciocolata mousse de zmeura si ricotta:

Blat de ciocolata:

  • Cerneti faina impreuna cu cacaua si bicarbonatul de sodiu.
  • Intr-un castron se mixeaza ouale cu zaharul si iaurtul.
  • Se adauga ingredientele uscate, apoi se incorporeaza cafeaua.
  • In final se adauga ciocolata neagra rasa.
  • Turnati compozitia obtinuta intr-o tava cu inel detasabil, cu diametrul de 26 cm, in care ati pus hartie de copt.
  • Dati tava in cuptorul incins la 170 grade celsius timp de 45 minute sau verificati cu scobitoarea.
  • Lasati blatul sa se raceasca complet, scoateti inelul detasabil si taiati-l in 3 felii.
  • Felia obtinuta din partea de sus, va fi putin denivelata.
  • Aceasta se va faramita, obtinandu-se firimituri ce vor decora tortul (cea de-a treia foaie de blat e formata din aceste firimituri).

Mousse de zmeura:

  • Gelatina se dizolva in apa timp de 10 minute.
  • Zmeura spalata se pune intr-o craticioara impreuna cu zaharul la foc mic.
  • Cand incepe sa fiarba si zaharul s-a topit, se ia de pe foc, se asteapta sa se raceasca cca. 10 minute, se pun intr-un blender, se mixeaza.
  • Compozitia obtinuta se da apoi printr-o strecuratoare pentru a scapa de seminte.
  • Compozitia rezultata se pune intr-o cratita la foc mic, iar cand incepe sa fiarba, se ia de pe foc si se adauga gelatina dizolvata.
  • Se amesteca energic pana la omogenizare.
  • Smantana pentru frisca se mixeaza pana cand se intareste.
  • Se adauga apoi putin cate putin in mousse-ul de zmeura ce s-a racit.
  • Puneti una din foile de blat pe o farfurie de tort.
  • Intindeti peste aceasta mousse-ul de zmeura.
  • Acoperiti cu cea de-a doua foaie de blat.
  • Se lasa la frigider pana se prepara crema de ricotta.

Crema cu ricotta:

  • Gelatina se inmoaie in sucul de zmeura (puteti folosi si apa, sau alt suc) cateva minute, apoi se dizolva pe bain-marie (nu se fierbe) si se lasa sa se raceasca.
  • Ricotta se mixeaxa pana se obtine o crema fina, apoi se toarna peste aceasta gelatina dizolvata, in fir subtire.
  • Se amesteca bine pana la omogenizare.
  • Smantana pentru frisca se mixeaza pana se intareste, apoi se adauga treptat in compozitia de branza+gelatina.
  • Se amesteca pana la omogenizare, apoi se intinde peste cel de-al doilea blat.
  • Deasupra se presara blatul transformat in firimituri.
  • Se decoreaza cu fructe proaspete de zmeura.
  • Se lasa la frigider minim 6 ore inainte de-al taia in felii.
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.