Tarta cu ciocolata si afine

5 Shares

Ciocolata merge bine in orice combinatie de desert, iar Tarta cu ciocolata si afine, este una din acele imbinari perfecte intre ciocolata, fructe si un blat fraged. Cel mai bine este sa stea la frigider minim 8 ore, insa daca nu aveti rabdare, si vreti neaparat s-o gustati puteti s-o lasati doar 2 ore.

Tarta cu ciocolata si afine

Ingrediente Tarta cu ciocolata si afine:

Crusta:

  • 1 cana faina
  • 80 grame unt rece
  • 3 linguri zahar pudra
  • 1 galbenus

Umplutura:

  • 70 grame gem de afine
  • 170 grame ciocolata neagra (60% cacao)
  • 20 grame unt
  • 110 ml smantana pentru frisca

Decor:

  • 150 grame afine

Preparare Tarta cu ciocolata si afine:

Crusta:

  • Amestecati faina cu zaharul si untul rece; framantati pana cand obtineti o compozitie omogena.
  • Adaugati apoi galbenusul de ou si framantati din nou aluatul pana se incorporeaza bine galbenusul.
  • Inveliti aluatul obtinut intr-o folie de plastic si lasati-l la frigider timp de o ora.
  • Dupa aceea, intindeti aluatul astfel incat sa aiba diametrul mai mare decat tava de copt (20 cm).
  • Puneti hartie de copt intr-o tava de tarta cu diametrul de 20 cm.
  • Asezati aluatul intins in tava (inclusiv pe margini), lasati-l putin la congelator (5 minute).
  • Incingeti cuptorul la 180 grade celsius, apoi puneti in acesta tava cu aluatul de tarta (dupa ce a stat la congelator) timp de 20-25 minute sau pana este coapta.
  • Se lasa sa se racesca complet.

Umplutura:

  • Dupa ce crusta s-a racit, se unge toata suprafata acesteia cu gemul de coacaze.
  • Smantana pentru frisca se pune impreuna cu untul la foc mic, pana cand untul se topeste si se combina cu smantana (nu trebuie sa fiarba).
  • Inchideti focul, adaugati in compozitia de unt si smantana ciocolata rupta in bucatele.
  • Amestecati pana cand ciocolata s-a topit si s-a omogenizat cu restul ingredientelor.
  • Turnati umplutura peste blatul uns cu gemul de coacaze, nivelati.
  • Decorati cu afinele spalate, apoi sterse bine de apa.
  • Tarta cu ciocolata si afine se lasa la frigider minim 2 ore inainte de a o consuma.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.