Prajitura cu piersici

59 Shares

Delicioasa prajitura cu piersici are avantajul ca se prepara foarte usor si nu contine oua. Se poate servi dimineata langa o cana de ceai, sau ca desert garnisit cu frisca ori cu gem de piersici.

Prajitura cu piersici

Ingrediente Prajitura cu piersici:

  • 1 cana zahar
  • 3 linguri zahar (separat de cana)
  • 2 1/2 cani piersici feliate
  • 2 cani faina
  • 1 plic praf de copt
  • 1 1/2 cana lapte
  • 50 grame unt fara sare, topit si racit

Preparare Prajitura cu piersici:

  • Ungeti cu ulei o tava de cuptor.
  • Incingeti cuptorul la 200 grade celsius.
  • Intr-un castron mic puneti cele 3 linguri de zahar si mixati-le cu piersicile feliate.
  • Intr-un castron mare amestecati 1 cana zahar cu cele doua cani de faina si praful de copt.
  • Intr-un alt castron mixati untul topit si racit impreuna cu laptele, apoi incorporati treptat ingredientele umede (laptele si untul) in cele uscate (faina, zahar, praf de copt).
  • Amestecati ingredientele pana obtineti o compozitie omogena, apoi turnati-o in tava de cuptor pregatita anterior.
  • Puneti cateva felii de piersici in interiorul aluatului de prajitura, iar cu altele decorati suprafata acestuia.
  • Dati prajitura cu piersici in cuptorul incins timp de o ora, sau verificati cu scobitoarea.
  • Dupa ce s-a racit complet, taiati prajitura cu piersici in patrate.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.