Pilaf de post cu masline si mazare

71 Shares

Pentru ca orezul fierbe aproape imediat, este ideal de gatit si vara cand temperaturile sunt insuportabile si trebuie sa preparam ceva rapid si gustos. De aceea astazi va propun reteta: Pilaf de post cu masline si mazare. Este foarte savuroasa si se gateste foarte facil.

Pilaf de post cu masline si mazare

Ingrediente Pilaf de post cu masline si mazare:

  • 1 cana orez cu bob lung
  • 1 ceapa tocata marunt
  • 10 catei de usturoi taiati fin
  • 2 linguri ulei de masline
  • 300 grame rosii taiate cubulete
  • 450 ml apa
  • 1/2 lingurita sofran inmuiat in 3-4 linguri apa calduta
  • 50 grame masline feliate
  • 50 grame mazare congelata
  • Sare
  • Piper

Preparare Pilaf de post cu masline si mazare:

  • Puneti uleiul de masline la incins intr-o tigaie mare antiaderenta si caliti usturoiul impreuna cu ceapa pana se rumenesc (3-4 minute), amestecand din cand in cand.
  • Adaugati apoi pe rand restul ingredientelor, mixati, si lasati pilaful sa fiarba la foc mic timp de 20 minute sau pana cand se absoarbe tot lichidul.
  • Luati tigaia de pe foc, lasati-o sa se raceasca 5-10 minute, apoi amestecati usor orezul cu furculita pentru a crea o textura pufoasa.
  • Se poate servi atat cald, cat si rece alaturi de o salata verde simpla.
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.