Piept de pui la tigaie cu anghinare si rosii

0 Shares

Deliciosul piept de pui la tigaie cu anghinare si rosii se prepara usor si se poate servi alaturi de paste sau orez alb. Daca vreti un gust mai aparte puteti garnisi mancarea cu putin parmezan ras.

Piept de pui la tigaie cu anghinare si rosii

Ingrediente Piept de pui la tigaie cu anghinare si rosii:

  • 1 kg piept de pui file
  • 2 linguri ulei de masline
  • 3 catei de usturoi pisati
  • 450 grame rosii in bulion
  • 450 grame inimi de anghinare in ulei/otet (scurgeti-le de ulei/otet) taiati-le in bucati mai mici
  • 1 lingurita busuioc uscat
  • Sare
  • Piper
  • Patrunjel proaspat tocat

Preparare Piept de pui la tigaie cu anghinare si rosii:

  • Taiati pieptii de pui in felii subtiri – cam 1 cm grosime (taiati in grosime), apoi taiatii in 6 bucati de marimea unei carti de joc.
  • Condimentati pieptii de pui cu sare si piper.
  • Incingeti o lingura ulei de masline intr-o tigaie mare antiaderenta si prajiti pieptii de pui in jur de 5 minute pe fiecare parte.
  • Dupa ce ati prajiti pieptii de pui, asezatii pe o farfurie, spalati tigaia, stergeti-o cu un prosop de hartie si incingeti in ea cealalta lingura de ulei.
  • Caliti usturoiul 1-2 minute, apoi adaugati inimile de anghinare scurse de ulei/otet si taiate in bucati mai mici, rosiile in bulion, busuiocul uscat, sarea si piperul.
  • Mixati ingredientele, apoi adaugati in tigaie bucatile din piept de pui prajite anterior.
  • Lasati pieptul de pui la tigaie cu anghinare si rosii sa fiarba la foc mic timp de 15-20 minute, avand grija sa amestecati ingredientele usor din cand in cand.
  • Cand serviti garnisiti cu patrunjelul proaspat tocat.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.