Paste la cuptor cu spanac si riccota

61 Shares

O cina rapida o puteti obtine incercand reteta: paste la cuptor cu spanac si ricotta. Se prepara foarte usor, este foarte gustoasa si consistenta.

Paste la cuptor cu spanac si riccota

Ingrediente Paste la cuptor cu spanac si riccota:

  • 500 grame paste rigatoni
  • 3 linguri ulei de masline
  • 300 grame spanac congelat (il lasati sa se decongeleze)
  • 500 grame branza riccota
  • 5 linguri parmezan ras
  • 1/2 lingurita nucsoara macinata
  • 150 grame branza Emmentaler rasa
  • Sare
  • Piper

Preparare Paste la cuptor cu spanac si riccota:

  • Incingeti cuptorul la 200 grade celsius.
  • Ungeti cu putin ulei o tava Jena.
  • Fierbeti pastele rigatoni conform instructiunilor de pe ambalaj, apoi clatiti-le in apa rece, strecurati-le.
  • Asezati apoi pastele rigatoni in tava Jena pregatita anterior si amestecati-le cu o lingura ulei de masline.
  • Intre timp scurgeti bine de apa spanacul decongelat, apoi puneti-l intr-un blender si mixati-l impreuna cu branza ricotta, 3 linguri parmezan ras, nucsoara, sare si piperul, pana cand obtineti o compozitie omogena.
  • Adaugati apoi jumatatea din cantitatea de branza emmentaler rasa.
  • Incorporati mixul de spanac si branzaeturi in pastele rigatoni asezate in vasul Jena.
  • Deasupra garnisiti cu restul de parmezan si branza emmentaler, apoi presarati pe toata suprafata tavii cele 2 linguri de ulei de masline ramase.
  • Dati pastele la cuptor cu spanac si ricotta timp de 20-25 de minute sau pana cand sunt rumenite.
  • Se servesc calde.
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.