Pandispan de cacao cu crema de visine si frisca

5 Shares

Deliciosul Pandispan de cacao cu crema de visine si frisca este un desert perfect de weekend. Se prepara foarte usor, este aromat si foarte gustos.

Pandispan de cacao cu crema de visine si frisca

Ingrediente Pandispan de cacao cu crema de visine si frisca:

Blat de cacao:

  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 3 linguri faina
  • 1 lingura cacao

Crema de visine:

  • 500 g visine
  • 500 ml apa
  • 3 linguri zahar
  • 1 plic budinca de vanilie

Frisca:

  • 500 ml smantana pentru frisca
  • 2 linguri zahar pudra

Preparare Pandispan de cacao cu crema de visine si frisca:

Blat de cacao:

  • Bateti albusurile cu un praf de sare pana devin o spuma tare.
  • Adaugati zaharul, mixati pana cand obtineti o bezea ferma.
  • Incorporati galbenusurile pe rand cu ajutorul unei spatule.
  • In final adaugati faina cernuta amestecata cu cacaua.
  • Amestecati usor pana la omogenizare.
  • Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava rotunda cu pereti detasabili, cu diametrul de 20 cm, in care am pus hartie de copt.
  • Dati tava in cuptorul preincalzit la 170 grade celsius, cca. 20-25 minute, verificati cu scobitoarea.
  • Scoateti blatul de cacao din cuptor, acoperiti-l cu un servet curat de bucatarie, lasati-l sa se raceasca complet.
  • Se scoate apoi inelul detasabil si se taie astfel incat sa obtineti 3 felii de blat.

Crema de visine:

  • Visinele se curata de codite, se spala, li se scot samburii.
  • Le punem apoi la fiert, intr-o cratita, in 500 ml apa impreuna cu cele 3 linguri de zahar pana cand acestea se inmoaie.
  • Luam cca. 100 ml din apa in care au fiert visinele si dizolvam cu aceasta pudra de la budinca de vanilie, apoi compozitia rezultata o turnam peste visinele din cratita.
  • Fierbem in continuare la foc mic pana cand budinca se ingroasa, lasam crema de visine obtinuta sa se raceasca complet.

Frisca:

  • Smantana pentru frisca se mixeaza cu cele 2 linguri zahar pudra pana cand obtineti o frisca ferma.

Asamblare Pandispan de cacao cu crema de visine si frisca:

  • Asezati una din feliile de blat de cacao pe un platou.
  • Ungeti-l cu 1/2 din crema de visine obtinuta.
  • Deasupra intindeti 1/3 din frisca.
  • Repetati straturile inca o data (blat de cacao-crema visine-frisca).
  • Asezati ultima felie de blat de cacao.
  • Decorati tortul cu restul de frisca.
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.