Mazare cu sos de smantana si marar

130 Shares

O mancare perfecta de vara este delicioasa mazare cu sos de smantana si marar. Are avantajul ca se prepara rapid, si se poate servi ca atare, dar si ca garnitura alaturi de o friptura din carne de pui preparata la gratar.

Mazare cu sos de smantana si marar

Ingrediente Mazare cu sos de smantana si marar:

  • 3 morcovi curatati de coaja taiati rondele
  • 3 cani apa
  • 1 cana mazare congelata
  • 30 grame unt
  • 2 linguri faina
  • 1/2 cana vin alb
  • 200 grame smantana
  • 1 legatura marar proaspat tocat
  • Sare
  • Piper

Preparare Mazare cu sos de smantana si marar:

  • Intr-o cratita adanca puneti la fiert cele 3 cani de apa.
  • Puneti morcovii si mazarea sa fiarba la foc mediu timp de 10-12 minute, apoi scurgeti legumele bine de apa.
  • Intre timp topiti untul intr-o tigaie antiaderenta la foc mediu.
  • Adaugati faina si mixati continuu 2-3 minute, avand grija sa nu se faca cocoloase.
  • Turnati vinul, mixati.
  • Adaugati apoi smantana, mixati usor sosul format.
  • Condimentati sosul cu sare, piper si mararul tocat, apoi adaugati in tigaie morcovii si mazarea fierte anterior.
  • Serviti mazarea cu sos de smantana si marar imediat.
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.