Ciuperci umplute cu carne tocata de porc
Apetisantele ciuperci umplute cu carne tocata de porc sunt nemaipomenit de savuroase. Se prepara rapid si se pot servi ca atare langa o salata, dar si ca garnitura alaturi de o friptura preparata la gratar.
Ingrediente ciuperci umplute cu carne tocata de porc:
- 12 ciuperci marime medie
- 3 linguri ulei de masline
- 3 linguri pesmet
- 1 ceapa tocata marunt
- 2 catei de usturoi pisati
- 1 ardei iute rosu (scoateti semintele) tocat marunt
- 150 grame carne tocata de porc
- 3 rosii tocate marunt
- 1 legatura patrunjel praospat tocat
- Sare
- Piper
Preparare ciuperci umplute cu carne tocata de porc:
- Se spala si se curata ciupercile.
- Se scot piciorusele, apoi cu ajutorul unui cutit se curata interiorul ciupercilor.
- Cu ajutorul unei pensule de bucatarie ungeti cu ulei fiecare ciuperca in parte.
- Puneti restul ingredientelor intr-un castron si mixati-le bine cu ajutorul mainilor pana obtineti o compozitie omogena.
- Cu ajutorul unei lingurite umpleti fiecare ciuperca cu compozita obtinuta anterior.
- Puneti ciupercile pe gratar si lasati-le timp de 12-15 minute sau pana sunt rumenite.
- Cand mancati turnati putin ulei de masline deasupra acestora.
- Serviti ciupercile umplute cu carne tocata de porc alaturi de o salata de vara.
- Nota: Puteti sa le puneti si intr-o tava in cuptorul incins la 170 grade, dar preparate pe gratar sunt mai gustoase.