Tarta cu capsuni si cheesecake

2 Shares

Apetisanta Tarta cu capsuni si cheesecake este perfecta pentru un desert usor sofisticat, cu care vreti sa va impresionati musafirii. Desi prepararea acesteia este laborioasa, rezultatul final este un desert exceptional.

arta-cu-capsuni-si-cheesecake-3

Ingrediente Tarta cu capsuni si cheesecake:

Blat:

  • 300 grame faina
  • 30 grame zahar
  • 150 grame unt
  • 2 oua
  • 25 ml apa foarte rece

Jeleu de capsuni:

  • 800 grame capsuni
  • 120 grame zahar
  • 20 grame gelatina
  • 100 ml visinata/capsunata

Cheesecake:

  • 500 grame branza de vaci
  • 1/2 cana zahar pudra
  • 2 oua
  • 1/2 plic praf budinca de vanilie
  • 1 plic zahar vanilat

Decor:

  • 100 grame faina
  • 50 grame unt
  • 25 grame zahar

Preparare Tarta cu capsuni si cheesecake:

Blat:

  • Puneti faina cernuta intr-un mixer.
  • Adaugati zaharul, untul taiat bucatele, mixati pana obtineti un aluat nisipos.
  • Separat, se bat ouale cu apa rece, cu ajutorul unei furculite, pana se obtine o compozitie omogena, ce se va incorpora in aluatul nisipos.
  • Se framanta pana se obtine un aluat omgen.
  • Acesta se va pune intre doua foi de copt si se va lasa la frigider timp de o ora.
  • Se scoate apoi si se intinde din acesta o foaie cu grosimea de cca. 2 mm.
  • Se imbraca cu aceasta o forma de tarta cu diametrul de 28 cm, pe care o ungeti cu putin unt, se acopera cu o foaie de copt si se lasa la frigider inca o ora.
  • Se da apoi in cuptorul incins la 190 grade celsius timp de 20 minute, se scoate apoi hartia de copt si se mai lasa inca 15-20 minute sau pana cand este complet coapta.
  • Se lasa sa se raceasca complet.

Jeleu de capsuni:

  • Capsunile se curata, se spala, apoi se impart in doua parti egale: o jumatate se pune intr-un blender impreuna cu zaharul, celalalta jumatate se pastreaza pentru decor.
  • Capsunile mixate cu zahar se lasa sa fiarba in visinata/capsunata timp de 2 minute, se iau apoi de pe foc si se adauga gelatina.
  • Se amesteca continuu pana cand gelatina se dizolva si se obtine un sos omogen de capsuni.
  • Se lasa sa se raceasca, apoi se toarna peste blatul copt, dupa ce acesta s-a racit complet.
  • Se da tava la frigider pana cand se incheaga gelatina din jeleul de capsuni.

Cheesecake:

  • Branza de vaci se pune intr-un blender/mixer impreuna cu zaharul, zaharul vanilat, praful de budinca de vanilie si ouale.
  • Se mixeaza la viteza medie pana se obtine o compozitie omogena.
  • Aceasta se va turna intr-o cratita cu inel detasabil, cu diametrul de 20 cm, pe fundul careia ati pus hartie de copt si ati uns-o apoi cu putin unt.
  • Se coace in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 15 minute, apoi se reduce temperatura la 140 grade celsius si se lasa in cuptor timp de inca 60 minute.
  • Dupa ce se raceste complet, se scoate inelul detasabil, si se aseaza cu grija peste jeleul de capsuni inchegat, in mijlocul tartei.
  • Atentie ! marginile tartei vor ramane „goale” (diametrul cheesecake-ului 20 cm este mai mic decat diametrul tartei 28 cm).

Decor:

  • Mixti ingrediente de decor pana obtineti un aluat omogen nisipos.
  • Acesta se pune intr-o tava de copt in care ati pus hartie de copt, si se lasa in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 15-20 minute sau pana se rumeneste usor.
  • Se lasa sa se raceasca.
  • Marginile tartei ramase goale dupa asezarea cheesecake-ului peste jeleul de capsuni inchegat, se decoreaza cu capsunile intregi oprite anterior.
  • Marginea cheesecake-ului se decoreaza cu aluatul nisipos usor rumenit, aranjat uniform de-a lungul acesteia.
  • Tarta cu capsuni si cheesecake se lasa la frigider pana se consuma.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.