Prajitura cu coacaze si bezea

9 Shares

Prajitura cu coacaze si bezea este un desert delicios dulce-acrisor cu blat fin si fructe aromate. Bezeaua crocanta decoreaza cu succes top-ul prajiturii.

Prajitura cu coacaze si bezea

Ingrediente Prajitura cu coacaze si bezea :

Blat:

  • 4 galbenusuri
  • 2 oua
  • 250 grame margarina/unt
  • 175 grame zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 200 grame faina
  • 100 grame amidon
  • 1 lingurita praf de copt

Bezea:

  • 4 albusuri
  • 175 grame zahar

In plus:

  • 500 grame coacaze proaspete

Preparare Prajitura cu coacaze si bezea:

Blat:

  • Mixati margarina/untul cu zaharul si zaharul vanilat pana cand obtineti o crema omogena.
  • Incorporati apoi galbenusurile si ouale intregi, faina, amidonul si praful de copt.
  • Amestecati pana la omogenizare.
  • Turnati aluatul obtinuta intr-o tava de 20×27 cm, in care ati pus hartie de copt.
  • Dati tava in cuptorul preincazit la 175 grade celsius timp de 25 minute.

Bezea:

  • Intre timp, mixati albusurile cu zaharul pana obtineti o bezea tare.
  • Scoateti blatul, dupa ce a stat la cuptor 25 minute, aranjati peste acesta coacazele in mod uniform, iar deasupra intindeti bezeaua.
  • Lasati Prajitura cu coacaze si bezea in cuptor inca 15-20 minute  sau pana cand bezeaua s-a rumenit.
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.