Prajitura cu coacaze si bezea
Prajitura cu coacaze si bezea este un desert delicios dulce-acrisor cu blat fin si fructe aromate. Bezeaua crocanta decoreaza cu succes top-ul prajiturii.
Ingrediente Prajitura cu coacaze si bezea :
Blat:
- 4 galbenusuri
- 2 oua
- 250 grame margarina/unt
- 175 grame zahar
- 1 plic zahar vanilat
- 200 grame faina
- 100 grame amidon
- 1 lingurita praf de copt
Bezea:
- 4 albusuri
- 175 grame zahar
In plus:
- 500 grame coacaze proaspete
Preparare Prajitura cu coacaze si bezea:
Blat:
- Mixati margarina/untul cu zaharul si zaharul vanilat pana cand obtineti o crema omogena.
- Incorporati apoi galbenusurile si ouale intregi, faina, amidonul si praful de copt.
- Amestecati pana la omogenizare.
- Turnati aluatul obtinuta intr-o tava de 20×27 cm, in care ati pus hartie de copt.
- Dati tava in cuptorul preincazit la 175 grade celsius timp de 25 minute.
Bezea:
- Intre timp, mixati albusurile cu zaharul pana obtineti o bezea tare.
- Scoateti blatul, dupa ce a stat la cuptor 25 minute, aranjati peste acesta coacazele in mod uniform, iar deasupra intindeti bezeaua.
- Lasati Prajitura cu coacaze si bezea in cuptor inca 15-20 minute sau pana cand bezeaua s-a rumenit.