Prajitura cu blat de cacao si crema de capsuni

91 Shares

Un desert racoritor, usor de facut este Prajitura cu blat de cacao si crema de capsuni.

Prajitura cu blat de cacao si crema de capsuni
Ingrediente Prajitura cu blat de cacao si crema de capsuni :

Blat:

  • 4 oua
  • 4 linguri zahar brun
  • 1 plic zahar vanilat
  • 4 linguri faina
  • 1 lingura amidon
  • 2 linguri cacao
  • 100 ml ulei

Crema de frisca si capsuni:

  • 300 ml smantana pentru frisca
  • 1 plic intaritor de frisca
  • 300 grame capsuni proaspete

Ganache:

  • 150 ml smantana pentru frisca
  • 100 grame ciocolata neagra

Decor:

  • Capsuni proaspete

Preparare Prajitura cu blat de cacao si crema de capsuni:

Blat:

  • Intr-un castron amestecati faina cu amidonul si cacaua.
  • Mixati galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat pana obtineti o crema omogena.
  • Adaugati uleiul treptat, apoi incorporati amestecul de faina-amidon-cacao, date printr-o sita.
  • Separat, bateti albusele cu un praf de sare pana devin o spuma tare.
  • Incorporati treptat cu ajutorul unei spatule, albusele batute in restul compozitie de blat.
  • Turnati amestecul obtinut intr-o tava in care ati pus hartie de copt 20×30 cm, nivelati.
  • Dati tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius timp de 20 minute sau verificati cu scobitoarea.
  • Lasati blatul sa se raceasca complet.

Crema de frisca si capsuni:

  • Capsunile se curata se codite, se spala, se usuca cu un prosop de bucatarie si se taie in bucatele.
  • Smantana pentru frisca se mixeaza cu intaritorul de frisca, pana se obtine o frisca consistenta.
  • Adaugati bucatile de capsuni, amestecati cu ajutorul unei spatule.
  • Intindeti crema de frisca si capsuni peste blatul racit complet, lasati prajitura la frigider pana faceti ganache-ul.

Ganache:

  • Puneti smantana pentru frisca intr-o craticioara la foc mic.
  • Cand incepe sa fiarba, inchideti focul si adaugati ciocolata neagra rupta in bucatele.
  • Mixati pana cand ciocolata s-a topit si obtineti o crema de consistenta unei glazuri.
  • Se lasa sa se raceasca cateva minute, apoi se toarna peste crema de frisca si capsuni.
  • Se da la frigider cateva ore pentru a se inmuia blatul si a se inchega ganache-ul.
  • Cand se taie in bucati, Prajitura cu blat de cacao si crema de capsuni se decoreaza fiecare patrat obtinut, cu o capsuna intreaga.
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.