Fasole verde cu rosii si busuioc

0 Shares

O reteta ce o prepar in special vara, cand toate ingredientele necesare realizarii ei sunt proaspete si confera o aroma aparte mancarii, este delicioasa Fasole verde cu rosii si busuioc.
Desigur, se poate gati si iarna cu fasole din conserva sau congelata si rozmarin/busuioc la plic, insa gustul nu este la fel ca cel preparat din legume fresh, asa ca profitati de vara si incercati aceasta savuroasa reteta !

Fasole verde cu rosii si busuioc

Ingrediente Fasole verde cu rosii si busuioc:

  • 500 grame fasole verde
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • 1 legatura ceapa verde tocata marunt
  • 4 catei de usturoi pisati
  • 8-10 rosii cherry taiate pe jumatate
  • 1-2 ramuri rozmarin (frunzulitele acesteia)
  • 4-5 frunzulite proaspete de busuioc tocate marunt
    Sare

Preparare Fasole verde cu rosii si busuioc:

  • Curatati fasolea verde (taiatii capetele), spalati-o si rupetii pastaile in doua.
  • Fierbeti fasolea verde la foc mic timp de 12-15 minute, strecurati-o si apoi puneti-o intr-un castron.
  • Incingeti uleiul de masline intr-o tigaie.
  • Adaugati frunzulitele de rozmarin si caliti-le 1-2 minute.
  • Puneti apoi ceapa si usturoiul, sotati-le 2-3 minute.
  • Adaugati fasolea verde fiarta, rosiile si fruzulitele toate de busuioc.
  • Condimentati cu sare si lasati mancarea pe foc inca 2-3 minute pana se intrepatrund aromele ingredientelor.
  • Serviti delicioasa fasole verde cu rosii si busuioc langa o friptura de pui, oua ochiuri, chiftele, carnati la gratar, sau ca atare.
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.