Creveti picanti in sos de rosii

Orezul simplu poate fi servit alaturi de multe prreparate: carne la gratar, diverse salate sau legume. Astazi insa, va prezint o reteta condimentata alaturi de care puteti servi orezul simplu: savurosii creveti picanti in sos de rosii. Acestia se prepara rapid si sunt foarte gustosi.

Creveti picanti in sos de rosii

Ingrediente Creveti picanti in sos de rosii:

  • 1 lingurita turmeric macinat
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/2 lingurita piper negru macinat
  • 1 lingurita coriandru macinat
  • 1/2 lingurita chimion macinat
  • 1/2 lingurita boabe de mustar macinate
  • 1/2 lingurita scortisoara macinata
  • 1/2 lingurita praf de ghimbir
  • 1/2 lingurita nucsoara macinata
  • 1/2 lingurita praf de usturoi
  • 1 1/2 lingura otet de mere
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 ceapa mare tocata marunt
  • 3 catei de usturoi pisati
  • 750 grame rosii in bulion
  • 750 grame creveti prefierti decorticati
  • 1 lingura suc proaspat de lamaie sau lime
  • Orez fiert

Preparare Creveti picanti in sos de rosii:

  • Intr-un castronel amestecati primele 11 ingrediente (turmeric…..otet de mere) pana cand obtineti o pasta omogena.
  • Intr-o tigaie mare antiaderenta incingeti cele 3 linguri ulei de masline.
  • Caliti ceapa si usturoiul la foc mediu timp de 3-4 minute.
  • Turnati apoi rosiile in bulion si pasta din condimente obtinuta anterior.
  • Mixati usor ingredientele, si lasati-le sa fiarba la foc mic timp de 15 minute, amestecand din cand in cand.
  • Adaugati apoi creveti prefierti, decorticati.
  • Lasati crevetii sa fiarba in sosul de rosii timp de 4-5 minute, avand grija sa amestecati din cand in cand, ca acestia sa nu se prinda.
  • In final adaugati sucul proaspat de lamaie sau lime.
  • Serviti imediat deliciosii creveti picanti in sos de rosii alaturi de orezul fiert.
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.