Cartofi la cuptor cu parmezan

O garnitura ce se preteaza la orice tip de carne (pui, porc, vita, miel, peste) sunt deliciosii cartofi la cuptor cu parmezan. Puteti folosi alte condimente daca doriti, in loc de oregano si usturoi (de exemplu ceapa verde si busuioc), iar parmezanul il puteti inlocui cu branza cheddar. Chiar daca schimbati putin ingredientele, acesti cartofi sunt foarte savurosi si se pot servi si ca atare alaturi de o salata verde simpla sau salata de rosii.
Din ingredientele folosite mai jos se obtin in jur de sase portii de cartofi la cuptor cu parmezan.

cartofi la cuptor cu parmezan 1

Ingrediente cartofi la cuptor cu parmezan:

  • 1.5 kg cartofi
  • 1 cana de apa
  • 2 linguri suc proaspat de la o lamaie
  • 50 grame unt topit
  • 1 lingura oregano
  • 2-3 catei de usturoi pisati
  • 50 ā€“ 70 grame parmezan ras
  • Sare
  • Piper
  • Unt pentru uns tava de cuptor
  • 1 legatura patrunjel proaspat tocat.

Preparare cartofi la cuptor cu parmezan:

  • Incingeti cuptorul la 180 de grade.
  • Ungeti cu putin unt o tava tip Jena pe toata suprafata acesteia.
  • Curatati cartofii de coaja, spalatii si taiatii felii, apoi asezatii pe fundul tavii Jena.
  • Intr-un castronel amestecati apa, sucul de lamaie, untul topit, oregano, usturoiul pisat, sarea si piperul.
  • Turnati mixul de condimente format anterior deasupra cartofilor asezati in tava.
  • Amestecati bine ingredientele.
  • Acoperiti cu capac vasul Jena si lasati-l in cuptorul incins timp de 40 de minute.
  • Scoateti apoi capacul, si intoarceti cartofii.
  • Presarati deasupra parmezanul ras si dati din nou vasul Jena in cuptorul incins (fara capac), inca 20-30 de minute sau pana cand se inmoaie cartofii.
  • Serviti deliciosii cartofi la cuptor cu parmezan calzi, garnisiti cu patrunjelul proaspat tocat deasupra.
Please follow and like us:

2 comments

Lasă un răspuns la Paula Gafitescu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. CĆ¢mpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.