Prajitura cu blat de cacao crema de vanilie si piersici

Prajitura cu blat de cacao crema de vanilie si piersici este un adevarat rasfat culinar. Blaturile fine cu cacao impreuna cu crema delicata si aromata cu piersici, alcatuiesc un desert excelent.

Prajitura cu blat de cacao crema de vanilie si piersici

Ingrediente Prajitura cu blat de cacao crema de vanilie si piersici:

Blat:

  • 7 oua
  • 1 cana zahar
  • 1 cana faina
  • 1 lingura cacao
  • 2 plicuri budinca de vanilie
  • 2 lingurite praf de copt

Crema de vanilie:

  • 1 conserva mare de compot piersici
  • 2 budinci de vanilie
  • 2 linguri gelatina
  • 200 grame unt

Decor:

  • Ciocolata rasa

Preparare Prajitura cu blat de cacao crema de vanilie si piersici:

Blat:

  • Bateti albusurile cu putina sare pana devin spumoase, apoi adaugati treptat zaharul si mixati pana cand obtineti o bezea foarte tare.
  • Incorporati apoi galbenusurile pe rand cu ajutorul unei spatule, amestecand usor dupa fiecare adaugare.
  • In final se adauga praful de la budincile de vanilie, faina amestecata cu cacaua si praful de copt.
  • Amestecati pana cand obtineti un aluat omogen.
  • Puneti hartie de copt intr-o tava de 22×36 cm.
  • Turnati compozitia obtinuta in tava si dati-o in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius timp de aproximativ 35 minute, sau verificati cu scobitoarea.
  • Lasati blatul sa se raceasca complet, apoi taiati-l in doua.

Crema de vanilie si piersici:

  • Piersicile se scurg bine de sucul din compot si se taie in bucatele.
  • La sucul de piersici din compot, se adauga apa pana cand lichidul rezultat are 1 litru.
  • Din acesta, in 150 ml puneti gelatina la inmuiat timp de 15 minute, iar restul (850 ml) se pune la fiert.
  • Cand fierbe sucul se adauga in acesta praful de la cele 2 budinci de vanilie, si se amesteca continuu pana cand se ingroasa.
  • Se ia de pe foc, si se toarna imediat, in fir subtire, gelatina inmuiata.
  • Se amesteca bine, apoi se incorporeaza si untul.
  • Din crema rezultata se opresc 5 linguri, pentru topping-ul prajiturii.
  • In restul cremei se adauga bucatelele de piersici, se amesteca.
  • Crema se da la frigider 45 minute, sau la congelator 15 minute, pentru a incepe sa se inchege gelatina.

Asamblare Prajitura cu blat de cacao crema de vanilie si piersici:

  • Blatul racit se taie in doua.
  • Pe unul din blaturi se intinde crema cu piersici (dupa ce a stat la frigider sau congelator).
  • Se aseaza cel de-al doilea blat, iar peste el se intinde crema fara piersici (cele 5 linguri oprite anterior).
  • Deasupra se presara ciocolata rasa.
  • Prajitura cu blat de cacao crema de vanilie si piersici se lasa la frigider minim 6 ore pentru a se inmuia blaturile si a se inchega gelatina din crema.
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.