Oua in sos de rosii

Pentru ca ouale fierte mancate ca atare mi se par am fade, intotdeauna incerc sa le combin cu ceva. Fie ca le umplu cu diverse combinatii, fie ca torn putin ulei de masline si presar un pic de nucsoara peste ele, acestea devin mult mai gustoase si iti incanta in acelasi timp mai mult privirea. In acest an cu ouale fierte ramase de la masa de Paste, am preparat o reteta noua, foarte apetisanta: Oua in sos de rosii. Se gatestet rapid, si se serveste peste orez alb fiert.

Oua in sos de rosii

Ingrediente Oua in sos de rosii :

  • 2 lingurite coriandru macinat
  • 2 lingurite chimion macinat
  • 1/2 lingurita praf de chili
  • 2 lingurite turmeric
  • 1 lingura otet de mere
  • 60-70 ml apa
  • 60 ml ulei de masline
  • 1 ceapa tocata marunt
  • 2 lingura ghimbir proaspat ras
  • 6 catei de usturoi pisati
  • 6 rosii cherry taiate pe jumatate
  • 12 oua fierte tari, curatate de coaja taiate pe jumatate in lungime
  • Sare
  • Piper
  • Zahar
  • Orez alb fiert
  • 1 legatura patrunjel tocat

Preparare Oua in sos de rosii:

  • Intr-un castronel mixati cele 4 condimente (coriandru, chimion, chili, turmeric) impreuna cu apa si otetul.
  • Intr-o cratita adanca antiaderenta incingeti uleiul de masline la foc mediu.
  • Adaugati ceapa, usturoiul si ghimbirul.
  • Mixati-le pana se rumenesc usor.
  • Turnati sosul format din cele 4 condimente peste acestea si amestecati bine ingredientele.
  • Puteti sa mai adaugati putina apa – daca sosul incepe sa se ingroase, apoi puneti rosiile chery taiate pe jumatate.
  • Dati cratita deoparte si puneti sosul de rosii format intr-o cana de masurat lichide.
  • Adaugati apa pana cand acesta ajunge la 500 ml.
  • Turnati sosul de rosii inapoi in cratita si lasati-l sa fiarba la foc mic timp de 20 de minute.
  • Adaugati sare, piper si un praf de zahar.
  • Dupa ce opriti focul puneti in sos jumatatile de oua fierte.
  • Se servesc peste orez alb fiert, garnisite cu patrunjel proaspat tocat.
    Nota: Puteti folosi condimentele preferate de voi, nu neaparat coriandru, chili, turmeric si chimion.
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.