Musaca de vinete cu carne de pui

O mancare satioasa pe placul gurmanzilor este delicioasa Musaca de vinete cu carne de pui. Condimentele folosite ofera vinetelor si sosului de carne o savoare deosebita.

Musaca de vinete cu carne de pui

Ingrediente Musaca de vinete cu carne de pui:

  • 500 grame carne tocata de pui
  • 2 cepe tocata marunt
  • 2 linguri ulei de masline
  • 800 grame rosii in bulion
  • 4 catei de usturoi
  • 2 ramuri cimbru
  • 3 vinete taiate in felii de cca 1 cm grosime
  • Sare
  • Piper
  • 200 – 250 grame Parmezan ras
  • Sos béchamel
  • Patrunjel proaspat tocat

Preparare Musaca de vinete cu carne de pui:

  • Incingeti cele 2 linguri ulei de masline intr-o tigaie antiaderenta.
  • Caliti ceapa tocata marunt timp de 2-3 minute.
  • Puneti usturoiul pisat si ramurele de cimbru, lasati ingredientele sa fiarba 5-6 minute.
  • Adaugati apoi in tigaie carnea tocata de pui.
  • Lasati ingredientele sa fiarba la foc mic 10 minute, amestecandu-le din cand in cand.
  • Adaugati apoi in tigaie rosiile in bulion si lasati sosul de carne sa fiarba la foc mic 30-40 de minute, avand grija sa mixati ingredientele din cand in cand.
  • In final scoateti ramurelele de cimbru.
    Intre timp taiati vinetele in felii de cca 1cm grosime, dati-le cu sare pe ambele parti.
  • Lasati-le asa timp de 20 minute.
  • Clatiti-le apoi cu apa si uscati-le cu un prosop de hartie.
  • Incingeti cuptorul la 180 grade Celsius.
  • Pregatiti un vas de copt de ceramica sau Jena de dimensiune mare.
  • Luati 2 polonice din sosul de carne si puneti-le pe fundul vasului de copt.
  • Asezati jumatate din feliile de vanata pe toata suprafata vasului de copt, in sosul de carne.
  • Deasupra acestora presarati o treime din parmezanul ras.
  • Puneti peste parmezan jumatate din cantitatea de sos de carne ramas.
  • Turnati jumatate din sosul béchamel peste sosul de carne.
  • Mai repetati inca o data procedeul ( restul de vinete, o treime din parmezan, restul de sos de carne).
  • In final puneti restul de sos béchamel si presarati deasupra acestuia o treime din parmezanul ras.
  • Dati musacaua in cuptorul incins timp de 30 de minute, acoperiti vasul cu o folie de aluminiu.
  • Dupa cele 30 de minute scoateti folia de aluminium si mai lasati musacaua in cuptor inca 15-20 minute sau pana cand se rumeneste.
  • Garnisiti cu patrunjel proaspat tocat si serviti imediat.
Please follow and like us:

4 comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.