Idei oua umplute cu avocado
Cele mai populare aperitive pentru masa de Paste sunt ouale umplute. Astazi va ofer cateva idei noi de oua umplute cu avocado, un fruct extraordinar, pe care ar trebui sa-l includem mai des in alimentatia noastra. Toate retetele sunt nemaipomenit de gustoase si se prepara foarte usor.
Oua umplute cu rosii si guacamole
Ingrediente:
- 5 oua fierte tare
- 1 avocado copt
- 1 lingura suc de lamaie
- 1/2 catel de usturoi
- 1/2 ardei iute curatat de seminte taiat marunt
- 2 lingurite ulei de masline
- Coriandru proaspat tocat
- 1-2 rosii cherry taiate marunt
Preparare:
Curatati ouale de coaja, taiati-le pe jumatate, scoateti galbenusurile.
Faramitati galbenusurile cu o furculita.
Miezul de avocado se faramiteaza, se stropeste cu sucul de lamaie, se adauga peste galbenusuri.
Adaugati usturoiul tocat marunt, uleiul de masline, ardeiul iute tocat, coriandrul proaspat tocat.
Condimentati cu sare si piper.
Rosiile se spala si se taie marunt, se mixeaza usor cat sa se formeze o pasta, apoi se amesteca cu restul ingredientelor.
Umpleti albusurile cu compozitia obtinuta.
Decorati cu ceapa verde si ardei iute tocate marunt.
Oua umplute cu avocado si sunca
Ingrediente:
- 5 oua fierte tare
- 1/2 miez de avocado
- 1 lingura suc de lamaie
- 2 felii sunca taiate in cubulete
- 1 lingura maioneza
- 2-3 fire ceapa verde tocata marunt
- Sare
- Piper
- Marar proaspat tocat
Preparare:
- Miezul de avocado se stropeste cu sucul de lamaie si se faramiteaza.
- Ouale se curata de coaja, se taie pe jumatate, se scot galbenusurile.
- Acestea se mixeaza cu miezul de avocado, maioneza, sarea, piperul.
- Se adauga bucatelele de sunca, ceapa tocata marunt si mararul.
- Umpleti albusurile cu compozitia obtinuta.
- Decorati cu bucatele de sunca, ceapa, marar.
Oua umplute cu guacamole
Ingrediente:
- 6 oua
- 1 avocado marime medie
- 2-3 lingurite suc proaspat de lime
- 1 ceapa mica tocata marunt
- 1 rosie mica tocata marunt
- Sare
- Piper
- Praf de chili pentru garnisire
Preparare:
- Fierbeti ouale in apa cu sare timp de 10 minute.
- Dupa ce s-au racit ouale, curatati-le de coaja si taiati-le pe lungime.
- Scoateti galbenusele, penti-le intr-un castron si pasati-le cu furculita.
- Adaugati miezul de avocado si pasati-l si pe acesta impreuna cu galbenusurile, pana obtineti o crema omogena.
- Puneti apoi sucul proaspat de lime, ceapa tocata si rosia.
- Condimentati cu sare si piper.
- Mixati usor ingredientele.
- Umpleti albusurile cu crema de avocado si galbenusuri obtinuta anterior.
- Deasupra garnisiti ouale umplute cu guacamole, cu putin praf de chili.
Oua umplute cu avocado si maioneza
Ingrediente:
- 5 oua fierte tari
- 1 avocado copt
- 1 lingurita suc de lamaie
- 1/2 catel de usturoi
- 2 linguri maioneza + maioneza pentru decorare
- 2 linguri ceapa verde tocata marunt
- Coriandru, busuioc pentru decorare
Preparare:
- Ouale se decojesc si se taie aproximativ 1/3 din el pe lungime.
- Partea taiata se toaca marunt si se pune intr-un castron.
- Adaugati miezul de avocado, cele 2 linguri de maioneza, ceapa tocata marunt, usturoiul pisat.
- Se amesteca usor ingredientele, apoi cu ajutorul unei lingurite se pune umplutura pe locul unde am taiat ouale.
- Se decoreaza cu maioneza si verdeata.
- Puteti taia ouale si pe jumatate, asa cum se procedeaza de obicei, scoateti galbenusurile si mixati cu restul ingredientelor, apoi umpleti albusurile.
Eu as alege oua umplute cu rosii si goacamole. E varianta cea mai light si cred ca sunt delicioase. O alternativa sanatoasa pentru clasicele oua umplute cu pateu si maioneza.
Sunt si preferatele mele 🙂