Creveti picanti cu linguine si lamaie

Pastele sunt preferatele mele la cina, de aceea incerc sa le gatesc in diverse moduri. Si pentru ca imi plac preparatele condimentate, m-am gandit sa incerc reteta Creveti picanti cu linguine si lamaie. Este nemaipomenit de delicioasa si se prepara destul de usor. Ingredientele de mai jos sunt pentru 4 portii.

Creveti picanti cu linguine si lamaie

Ingrediente linguine si lamaie:

  • 475 grame paste linguine sau spaghete
  • 2 linguri ulei de masline
  • Coaja rasa de la o lamaie
  • Sucul de la doua lamai
  • 1 legatura ceapa verde tocata marunt
  • 1 legatura patrunjel proaspat tocat
  • Sare
  • Piper
  • Parmezan ras pentru garnisire

Ingrediente creveti picanti:

  • 120 ml ulei de masline
  • 1 catei de usturoi pisat
  • 2 linguri suc de lamaie
  • 1 legatura patrunjel proaspat tocat
  • 1 lingura zahar brun
  • 1 lingura sos de soia
  • 16 creveti prefierti decorticati

Ingrediente mix picant:

  • 2 lingurite praf de usturoi
  • 2 lingurite paprika
  • 1 lingurita piper negru macinat
  • 1 lingurita oregano macinat
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • 1 lingurita coriandru macinat
  • 1 lingurita sare

Preparare creveti picanti cu linguine si lamaie:

  • Preparati pentru inceput mixul picant: amestecati toate ingredientele intr-un castronel pana obtineti o compozitie omogena.
  • Intr-o tava de cuptor combinati mixul picant impreuna cu primele sase ingrediente de creveti picanti ( 120 ml ulei de masline, 1 catel de usturoi pisat, 2 linguri suc de lamaie, 1 legatura patrunjel proaspat tocat, 1 lingura zahar brun, 1 lingura sos de soia).
  • Dupa ce ati obtinut o marinada omogena adaugati in aceasta crevetii prefierti decorticati.
  • Acoperiti tava de cuptor cu o folie de plastic si dati-o la frigider cel putin o ora (maxim 12 ore).
  • Incingeti cuptorul la 200 grade si puneti in acesta crevetii picanti impreuna cu marinada, timp de 10 – 15 minute, amestecandu-i ocazional.
  • Intre timp fierbeti pastele linguine conform instructiunilor de pe ambalaj.
  • Clatiti-le in apa rece, strecurati-le.
  • Combinati intr-un castron ingredientele de linguine si lamaie ( 2 linguri ulei de masline, sucul de la doua lamai, coaja rasa de lamaie, sarea, piperul, ceapa verde tocata marunt, patrunjelul tocat).
  • Adaugati creveti picanti preparati anterior in cuptor, mixati, si presarati deasupra parmezanul ras.
  • Serviti imediat.
Please follow and like us:

2 comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.