Cotlete de miel marinate la cuptor cu ghimbir

0 Shares

Retetele picante sunt printre preferatele mele, asa ca de cate ori am ocazia folosesc sosuri si condimente iuti la prepararea mancarurilor. Pentru ca se apropie sarbatorile Pascale va prezint o reteta picanta de Cotlete de miel marinate la cuptor. Este absolut delicioasa, dar retineti ca este si destul de picanta. Ingredientele de mai jos sunt pentru 4 portii.

Cotlete de miel marinate la cuptor cu ghimbir

Ingrediente Cotlete de miel marinate la cuptor cu ghimbir:

  • 1 1/2 lingurita seminte de coriandru
  • 1 1/2 lingurita seminte de fenicul
  • 60 grame iaurt simplu
  • 2 linguri  paste de tomate
  • 4 lingurite ghimbir proaspat ras
  • 4 catei de usturoi pisati
  • ½ lingurita sos iute la alegere (am folosit sos Sriracha)
  • 2 lingurite zahar brun
  • 1 lingurita otet de mere
  • 2 linguri ulei de masline
  • 8 cotlete de miel (cu grosimea de cca. 3 cm)
  • Sare
  • Piper

Preparare Cotlete de miel marinate la cuptor cu ghimbir:

  • Rumeniti semintele de coriandru si cele de fenicul intr-o tigaie mica la foc mediu, mixandu-le la cateva secunde pentru a nu se arde.
  • Lasati-le pe foc pana cand aroma acestora incepe sa se simta si semintele devin rumenite.
  • Puneti-le apoi intr-o farfurie, lasati-le sa se raceasca complet, apoi macinati-le.
  • Mixati coriandrul si feniculul macinat intr-un castron cu iaurtul, pasta de tomate, ghimbirul, usturoiul, sosul iute, zaharul brun, sarea, piperul, otetul de mere si uleiul de masline.
  • Cu marinata obtinuta frecati fiecare cotlet de miel in parte, lasati-le apoi sa stea astfel in frigider timp de cateva ore.
  • Puneti cotletele marinate intr-un vas Jena si dati-le in cuptorul incins la 200 de grade timp de 20 – 30 minute sau pana se rumeensc.
  • Cotletele de miel marinate la cuptor cu ghimbir se servesc alaturi de o salata cu frunze de spanac sau cu salata verde.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.