Chimichangas cu carne de pui

Agendautila » Retete culinare » Preparate din carne de pui » Chimichangas cu carne de pui

 

Astazi va propun reteta de Chimichangas cu carne de pui, pentru ca a fost una din felurile de mancare preferate de mine in Dublin, servita bineinteles la un restaurant mexican . Este un preparat culinar destul de picant, asa ca merge bine cu o bere buna rece.

hungry mexican 2 restaurante bune in dublin

Ingrediente Chimichangas cu carne de pui:

 

  • 750 grame bucatele din piept de pui fiert, gatit la cuptor sau la gratar
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 ceapa mica tocata marunt
  • 1 catel de ustoroi tocat fin
  • 120 ml sos de rosii
  • 120 ml apa sau supa de pui
  • 2 lingurite praf de chili
  • 1/2 lingurita de paprika
  • 1/2 lingurita chimion macinat
  • 1/2 lingurita coriandru macinat
  • 2 linguri smantana
  • 150 grame fasole batuta facuta in casa sau la cumparata
  • 6 foi de tortillas
  • 150 grame branza cheddar rasa
  • Ulei pentru prajit/ sau pentru copt

Preparare Chimichangas cu carne de pui:

 

  • Incingeti cele doua linguri de ulei de masline intr-o tigaie mare antiaderenta si caliti ceapa timp de 4-5 minute la foc mediu.
  • Adaugati usturoiul, sotati-l si pe acesta 1 minut, apoi adaugati sosul de rosii, apa, praful de chili, paprika, chimionul, coriandrul.
  • Condimentati ingredientele cu sare si piper.
  • Cand sosul format incepe sa firba, dati focul la minim, amestecati continuu pana cand sosul se ingroasa si ceapa se inmoaie.
  • Adaugati apoi smantana si bucatelele din piept de pui.
  • Mixati usor ingredientele 2 minute, apoi luati tigaia de pe foc.
  • Intindeti 25 grame de fasole batuta in centrul fiecarei tortilla, lasand aproximativ 2-3 cm de margine.
  • Impartiti apoi in mod egal mixul de carne de pui, condimente si ceapa realizat anterior pe fiecare tortilla in parte, iar deasupra acestora presarati branza cheddar rasa.
  • Impachetati tortilla.
  • Puneti ulei intr-o tigaie si prajiti-le pana se rumenesc, pe fiecare parte.
  • Dupa ce le scoateti din tigaie asezati-le pe prosop de hartie pentru a absorbi din grasime.
  • Puteti sa coaceti chimichangas si in cuptorul incins la 200 de grade, timp de 15 – 20 minute sau pana se rumenesc, avand grija ca inainte de a le da in cuptor sa le ungeti cu putin ulei de masline pe fiecare parte si sa le asezati pe o hatie de copt intr-o tava de cuptor.
  • Se servesc calde cu sos de rosii, guacamole, smantana, etc.
    Nota: in loc de carne de pui, puteti folosi carne tocat de vita sau carne presata de porc.
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.