Budinca de paste cu frunze de sfecla

Astazi va propun o reteta foarte gustoasa de budinca de paste cu frunze de sfecla. Este foarte delicioasa deoarece contine trei tipuri de branza (branza de vaci, branza crema si parmezan), in plus este consistenta. Puteti s-o serviti atat la masa de pranz, cat si la cina.

Budinca de paste cu frunze de sfecla

Ingrediente Budinca de paste cu frunze de sfecla:

  • 250 grame paste penne
  • 350 grame frunze de sfecla
  • 4 oua
  • 300 grame branza de vaci
  • 150 grame branza crema
  • 100 grame parmezan ras
  • Parmezan pentru garnisit (25 – 30 grame)
  • 1 legatura marar proaspat tocat
  • Sare

Preparare Budinca de paste cu frunze de sfecla:

  • Incalziti cuptorul la 180 grade celsius.
  • Fierbeti pastele penne conform instructiunilor de pe ambalaj.
  • Clatiti-le in apa rece, strecurati-le, lasati-le deoparte.
  • Intr-o cratita puneti apa sa fiarba, apoi luati-o de pe foc.
  • Spalati frunzele de sfecla, apoi rupeti-le in bucati.
  • Puneti frunzele de sfecla in apa clocotita timp de 4-5 minute pana ce acestea se inmoaie.
  • Strecurati-le si scurgeti-le bine de apa.
  • Intr-un castron mare bateti ouale cu telul, apoi incorporati pe rand branza de vaci, branza crema si parmezanul ras.
  • Adaugati in castron pastele penne fierte, strecurate, mararul proaspat tocat, si frunzele de sfecla inmuiate si scurse anterior.
  • Mixati bine ingredientele.
  • Ungeti cu unt o cratita rotunda de cuptor, adaugati pe fundul acesteia o foaie de copt, apoi turnati compozitia de budinca de paste cu frunze de sfecla obtinuta anterior.
  • Nivelati suprafata budincii cu dosul unei linguri.
  • Presarati deasupra parmezan ras.
  • Dati budinca de paste cu frunze de sfecla in cuptorul incins timp de 30-35 de minute, sau pana cand aceasta se rumeneste.
  • Dupa ce o scoateti din cuptor, lasati-o sa se racesca cel putin 5 minute inainte de a o taia felii.
  • Se serveste calda alaturi de o salata verde.
  • Se poate reincalzi la cuptorul cu microunde.
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.