Tocanita de miel irlandeza Irish stew

Pentru v-am povestit despre bunatatile pe care le-am mancat in Dublin, m-am gandit sa obtin si reteta pentru cateva dintre ele. Deoarece se apropie sarbatorile Pascale, astazi va prezint cum se prepara tocanita de miel irlandeza.
Originalitatea retetei consta in faptul ca ea contine orz decorticat, iar in loc de ceapa se foloseste praz.
Tocanita de miel irlandeza arata mai mult ca o ciorba pentru ca are mult lichid, insa este foarte gustoasa mai ales daca o mancam alaturi de o bucatica de unt si paine prajita, asa cum se serveste in restaurantele cu specific irlandez din Dublin.

tocanita de miel irlandeza 1

Ingrediente Tocanita de miel irlandeza:

  • 3 fire de praz taiate rondele
  • 3 morcovi medii taiati in bucati
  • 5 cartofi medii taiati cuburi
  • 900 grame muschiulet de miel taiat cuburi sau carne macra obtinuta de la gatul de miel
  • 100 grame orz decorticat
  • 2 litri apa rece
  • 3 linguri ulei de masline
  • 2 linguri pasta de tomate
  • Sare
  • Piper
  • Ramurele de cimbru
  • Unt pentru servire

Preparare Tocanita de miel irlandeza:

  • Puneti uleiul de masline intr-o tigaie mare inalta, lasati-l sa se incinga la foc mediu, apoi caliti bucatile din carne de miel timp de 5 minute, amestecand din cand in cand.
  • Adaugati prazul si morcovii, lasatii la foc mic alte cateva minute amestecand din cand in cand.
  • Dupa ce legumele s-au mai inmuiat adaugati pasta de tomate, apa si orzul decorticat.
  • Mixati bine ingredientele si lasati-le sa fiarba la foc mic in jur de 20 de minute, apoi adaugati bucatile de cartofi.
  • Lasati tocanita de miel sa fiarba la foc mic pana cand carnea si legumele sunt fierte (in jur de 50 – 60 de minute), avand grija sa amestecati tocana din cand in cand.
  • In final se adauga cateva ramurele de cimbru.
  • Serviti tocanita de miel irlandeza cu cateva bucatele de unt si paine prajita.
  • Din ingredientele folosite mai sus se obtin 4 portii de tocanita de miel irlandeza.

Nota: Cartofii trebuie sa se sfarame sa ingroase sosul tocanitei.

Please follow and like us:

2 comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.