5 Retete de omlete la cuptor

Un preparat mult indragit de mine este omleta. Fie ca este simpla, cu legume, branza, sunca, omleta se poate servi atat la micul dejun, ca si aperitiv la masa de pranz, dar si la cina alaturi de o salata. Astazi va propun 5 retete de omlete preparate la cuptor foarte gustoase, care sper sa va inspire.

1.Omleta la cuptor cu spanac si branza feta 

Acesta omleta este  fantastic de gustoasa. Combinatia de spanac, branza feta, rosii, masline, oregano, ceapa fac din acest preparat culinar un aperitiv deosebit de apetisant si savuros.

omleta-mediteraneana 5 retete de omlete la cuptor

Ingrediente Omleta la cuptor cu spanac si branza  feta:

  • 2 oua
  • 2 linguri lapte
  • 3-4 frunze de oregano tocate
  • 30 grame branza Feta taiata bucatele
  • 5 masline feliate
  • 3 rosii marime mica sau cherry taiate felii
  • 1 ceapa mica rosie tocata marunt
  • 3-4 frunze de spanac rupte
  • Sare
  • Piper

Preparare Omleta la cuptor cu spanac si branza  feta:

  • Incalziti cuptorul la 160 grade.
  • Ungeti cu putin unt sau ulei o tava ceramica de copt.
  • Bateti ouale cu laptele; condimentati-le cu sare si piper.
  • Aranjati oregano, branza Feta, maslinele feliate, ceapa rosie, spanacul pe fundul vasului de ceramica uns cu unt/ulei.
  • Turnati mixul de oua si lapte peste ingredientele din vas, amestecati-le usor cu o furculita, apoi introduceti vasul in cuptorul incins timp de 25-30 minute .
  • Omleta la cuptor cu spanac si branza  feta se serveste calda.

2. Omleta la cuptor cu legume si svaiter

Omleta la cuptor cu legume si svaiter este un aperitiv consistent, apetisant, usor de preparat. Legumele necesare sunt: ciuperci, ceapa, cartofi, rosii, broccoli, sparanghel. Se poate servi atat la masa de pranz, dar si la cina, alaturi de o salata simpla.

omleta cu svaiter 1 omleta cu legume 5 retete de omlete la cuptor

Ingrediente Omleta la cuptor cu legume si svaiter :

  • Ulei de masline
  • 1 ceapa mica rosie
  • 50 grame ciuperci taiate pe sfert
  • 7-8 cartofi de marime mica curatati de coaja, spalati,  taiati feliute
  • Cateva buchetele de broccoli
  • 7-8 rosii mici
  • 4-5 fire de sparanghel (taiati capetele tari)
  • 7 oua
  • 3 linguri lapte
  • 2 felii svaiter taiate cubulete
  • Sare
  • Piper

Preparare Omleta la cuptor cu legume si svaiter :

  • Incingeti cuptorul la 180 grade.
  • Puneti o hartie de copt intr-o tava de cuptor.
  • Fierbeti feliile de cartofi 5 minute, strecuratii, lasatii sa se raceasca.
  • Puneti feliile de cartofi, ceapa, ciupercile si buchetelele de broccoli in tava de cuptor.
  • Dati-o in cuptorul incins timp de 15 minute.
  • Adaugati sparanghelul si rosiile si mai lasati legumele in cuptor 10 minute.
  • Scoateti tava si dati cuptorul la 150 grade.
  • Adaugati jumatate din legumele coapte la cuptor intr-un vas ceramic, puneti si jumatate din cantitatea de  svaiter.
  • Intr-un castron mixati ouale cu laptele si condimentati cu sare si piper.
  • Turnati compozitia peste legumele din vasul ceramic, adaugati restul de legume,iar in final restul de svaiter.
  • Puneti vasul ceramic in cuptorul incins la 150 grade timp de 25-30 minute.
  • Lasati omleta la cuptor cu legume si svaiter sa se raceasca inainte de a o taiasi servi.

3. Omleta la cuptor cu branza Gouda si spanac

Un aperitiv formidabil , omleta cu branza Gouda si spanac, se prepara usor din doar cateva ingrediente: ciuperci, spanac baby, branza Gouda si bineinteles oua.

omleta cu spanac si Gouda omleta cu legume 5 retete de omlete la cuptor

Ingrediente Omleta cu branza Gouda si spanac:

  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 ceapatocata marunt
  • 150 grame ciuperci feliate
  • 100 grame spanac crud baby
  • 2 oua mari
  • 4 albusuri
  • 150 grame branza Gouda afumata data pe razatoare
  • Sare
  • Piper

Preparare Omleta cu branza Gouda si spanac:

  • Incalziti cuptorul la 180 grade. Incingeti uleiul intr-o tigaie, caliti ceapa 2 minute, adaugati ciupercile, caliti-le 4-5 minute pana se inmoaie, apoi adaugati spanacul baby, acoperiti tigaia cu capacsi lasati ingredientele pe foc inca 1 minut pana cand se inmoaie acesta.
  • Intr-un castron bateti ouale cu albusele, adaugati jumatate din branza Gouda afumata, sarea, piperul, amestecati ingredientele si incorporati compozitia de spanac obtinuta anterior.
  • Mixati bine omleta cu spanac si Gouda si turnati-o intr-o tava Yena rotunda,deasupra presarati restul de branza Gouda afumata; dati vasul Yena in cuptorul incins timp de 30 minute sau pana cand omleta cu spanac si Gouda se rumeneste.

omleta cu spanac si Gouda1 omleta cu legume 5 retete de omlete la cuptor

4. Omleta la cuptor cu legume

Omleta la cuptor cu legume este o reteta de weekend, foarte usor de preparat. Ingredientele folosite: zucchini, ciuperci, rosie, ceapa, usturoi, branza, patrunjel fac din acest aperitiv un adevarat deliciu culinar.

omleta cu legume 5 retete de omlete la cuptor

Ingrediente Omleta  la cuptor cu legume:

  • 3 oua
  • 1 zucchini mic feliat
  • 1 rosie mica taiata cubulete
  • 6 ciuperci feliate
  • 15 grame unt
  • 2 fire ceapa verde tocata marunt
  • 1 catel de usturoi pisat
  • 60 grame branza cheddar rasa
  • 1 legatura patrunjel tocat
  • Sare
  • Piper

Preparare Omleta  la cuptor cu legume:

  • Incalziti cuptorul la 180 grade.
  • Ungeti o forma rotunda de Yena cu putin unt.
  • Bateti ouale intr-un castron.
  • Intr-o tigaie caliti in untul topit legumele impreuna cu usturoiul; cand acestea se inmoaie puneti-le in castronul cu ouale batute, adaugati patrunjelul, branza rasa (poate fi si mozzarella, cascaval,emmentaler) si amestecati ingredientele pana obtineti o compozitie omogena, apoi turnati-o  in vasul Yena pregatitanterior.
  • Dati omleta cu legume in cuptorul incins timp de 20-25 minute.
  • Lasati-o 5 minute sa se raceasca, apoi serviti.

5. Omleta la cuptor cu branza Cheddar

Omleta la cuptor cu branza Cheddar este o mancare gustoasa pe care o putem servi atat ca aperitiv, cat si ca fel principal de mancare, la micul dejun, la masa de pranz sau chiar la cina.

omleta cheddar 1 5 retete de omlete la cuptor

Ingrediente omleta cu branza cheddar:

  • 4 paini tip floare
  •  300 grame branza Cheddar rasa (sau cascaval, ori alta branza ce poate fi rasa)
  •  200 grame branza crema
  • 100 grame unt
  •  400 ml lapte
  • 6 oua
  •  Sare
  •  Verdeata

Preparare omleta cu branza cheddar:

  • Ungeti cu unt un vas tip Yena.
  • Rupeti painile tip floare in bucati mici si puneti-le pe fundul vasului Yena.
  • Adaugati branza rasa cheddar, apoi  branza crema pe tot cuprinsul vasului.
  • Taiati cele 100 grame de unt in bucati si adaugati-le  intre branzeturi si bucatile depaine.
  • Separat bateti ouale, adaugati laptele si verdeata apoi turnati aceasta compozitie deasupra vasului de Yena.
  • Acoperiti cu o folie de aluminiu si lasati la frigider vasul Yena timp de 10-12 ore, apoi introduceti vasul in cuptor acoperit cu folia de aluminiu timp de  45 minute.
  • Scoateti folia de alumniu si mai lasati omleta cu branza cheddar la cuptor 10-15 minute.
  • Se poate servi alaturi de o salata simpla de castraveti sau rosii.
  • O portie omleta cu branza cheddar de 150 grame contine 185 de calorii. Timpul de preparare pentru omleta cu branza cheddar este de 12 ore , iar timpul de gatire de o ora.

omleta cheddar 2 5 retete de omlete la cuptor

Please follow and like us:

2 comments

  • Cel mai mult ma tenteaza cea cu branza Cheddar, desi toate mi se par foarte complexe pentru o omleta. Iti recomand si cea cu cartofi taiati marunti, sunca si cascaval. E o delicatese chiar daca e bomba calorica.

    • admin

      Nu sunt complexe, ideea e ca “aluatul” obtinut se pune apoi la cuptor, si nu mai ai grija sa intorci omleta, sa nu se rupa, sa iasa prea arsa sau din contra prea cruda, etc.. In plus, sunt absolut delicioase !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.