Cartofi la cuptor cu spanac si branza

O cina copioasa, savuroasa si mai ales foarte aromata, o obtineti preparand deliciosii Cartofi la cuptor cu spanac si branza. Puteti sa-i serviti ca atare sau langa o friptura de pui preparata la gratar.

cartofi-la-cuptor-cu-spanac-si-branza

Ingrediente Cartofi la cuptor cu spanac si branza:

  • 1 kg cartofi
  • 1/2 kg spanac proaspat
  • 1 ceapa mare taiata cubulete
  • 2 catei usturoi pisati
  • 1/4 lingurita nucsoara
  • 1 lingurita oregano
  • 4 oua batute
  • 250 grame branza ricotta
  • 250 grame branza feta
  • 100 grame smantana grasime 20%
  • 100 grame branza crema
  • 50 grame branza cheddar rasa
  • Sare
  • Piper
  • Ulei malsine
  • Unt

Preparare Cartofi la cuptor cu spanac si branza:

  • Curatati cartofii de coaja, spalati-i, taiati-i in felii de cca 3 mm.
  • Fierbeti feliile de cartofi timp de 4-5 minute, apoi strecurati-le si lasati-le sa se raceasca.
  • Spanacul se curata, se fierbe cateva minute pana cand se inmoaie, apoi se strecoara si toaca nu foarte marunt.
  • Puneti untul sa se topeasca intr-o tigaie.
  • Caliti ceapa taiata cubulete 3-4 minute, apoi adaugati usturoiul pisat si smantana.
  • Mixati, apoi adaugati spanacul stors si tocat, si ouale batute.
  • Incorporati in compozitie jumatate din branza ricotta si din cea feta.
  • Condimentati cu piper si nucsoara.
  • Restul de branza feta se combina cu restul de ricotta si cu branza crema, separat, intr-un castron.
  • Ungeti cun unt o tava Jena de 20×30 cm.
  • Condimentati feliile de cartofi cu sare si piper si asezati jumatate din acestia pe fundul tavii Jena.
  • Peste acestia puneti umplutura de spanac+oua+branzeturi, nivelati.
  • Deasupra compozitiei de spanac se pune mixul de feta+ricotta+branza crema, din castron.
  • Condimentati cu jumatate din cantitatea de oregano.
  • Deasupra asezati restul cartofilor, condimentati-i cu restul de oregano.
  • Presarati deasupra branza cheddar rasa si stropiti din loc in loc cu ulei de masline.
  • Dati tava cu Cartofi la cuptor cu spanac si branza in cuptorul incins la 180 grade celsius timp de 25-30 minute.
  • Serviti-i calzi si garnisiti-i cu ceapa verde tocata marunt.
Please follow and like us:

2 comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.