Prajitura bicolora cu migdale

Prajitura bicolora cu migdale este un desert apetisant, usor de facut, ideal si pentru copii. Pasta de macese/magiunul de prune, ce au gustul acrisor,  „leaga” cele doua blaturi si da un gust perfecta acestui desert fraged.

Prajitura bicolora cu migdale

Ingrediente Prajitura bicolora cu migdale:

Blatul simplu:

  • 6 galbenusuri
  • 250 grame unt/margarina
  • 140 grame zahar
  • 400 grame faina
  • 1 plic praf de copt

Blatul de ciocolata si migdale:

  • 6 albusuri
  • 200 grame zahar
  • 140 grame migdale sau nuci macinate
  • 100 grame ciocolata rasa
  • Pasta de macese sau magiun de prune

Preparare Prajitura bicolora cu migdale:

Blatul simplu:

  • Mixati untul cu zaharul pana obtineti o crema omogena.
  • Se incorporeaza apoi faina, pe care in prealabil ati mixati-o cu praful de copt.
  • Se mixeaza bine ingredientele pana cand obtineti un aluat omogen.
  • Se pune hartie de copt intr-o tava de 23×35 cm.
  • Se toarna aluatul obtinut, se niveleaza.
  • Dati tava in cuptorul incins la 200 grade celsius timp de 15 minute.
  • Dupa cele 15 minute scoateti tava din cuptor si intindeti peste aceasta pasta de macese sau magiunul de prune.

In timp ce blatul simplu sta in cuptor 15 minute, preparati blatul de ciocolata si migdale:

Blatul de ciocolata si migdale:

  • Bateti albusurile spuma impreuna cu zaharul, adaugat treptat, pana se intaresc.
  • Se incorporeaza migdalele/nucile macinate si ciocolata rasa.
  • Se mixeaza pana se obtine un aluat omogen.
  • Dupa ce ati intins pasta de macese sau magiunul de prune, turnati compozitia de ciocolata si migdale obtinuta.
  • Dati Prajitura bicolora cu migdale din nou la cuptor inca 15 minute.
  • Se lasa sa se raceasca complet, apoi se taie in bucati.
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.