Cheesecake cu biscuiti de cacao si nuci

17 Shares

Un desert deosebit de savuros, pretabil pentru ocazii speciale este deliciosul Cheesecake cu biscuiti de cacao si nuci. Magiunul de prune si topping-ul de ciocolata, fac din aceasta prajitura un adevarat rasfat culinar.

Cheesecake cu biscuiti de cacao si nuci

Ingrediente Cheesecake cu biscuiti de cacao si nuci:

Umplutura:

  • 2 kg branza de vaci
  • 10 oua
  • 1 1/2 cana zahar
  • 1 cana ulei
  • 4 linguri gris
  • 3 plicuri praf budinca de vanilie
  • Coaja rasa si sucul de la o portocala

Alte ingrediente:

  • 2 pachete mari de biscuiti cu cacao
  • 450 grame magiun de prune
  • Jumatati de nuca

Topping-ul de ciocolata:

  • 125 grame unt
  • 1/2 cana zahar
  • 2 linguri cacao
  • 2-3 linguri apa clocotita

Preparare Cheesecake cu biscuiti de cacao si nuci:

  • Asezati hartie de copt intr-o tava de 26×45 cm.
  • Se aseaza jumatate din biscuitii de cacao pe intreaga suprafata a tavii de copt.

Umplutura:

  • Mixati galbenusurile cu zaharul pana cand obtineti o crema omogena.
  • Se adauga in compozitie branza de vaci, grisul si praful de la budincile de vanilie.
  • Dupa incorporarea acestora, adaugati coaja si sucul de portocala.
  • Turnati uleiul, mixati, iar in final adaugati albusele batute spuma.
  • Turnati compozitia obtinuta peste stratul de biscuiti asezati in tava.
  • Se niveleaza si da in cuptorul preincalzit la 170 grade Celsius timp de aproximativ o ora.
  • Lasati cheesecake-ul sa se raceasca in cuptor.
  • Se scoate apoi din cuptor, si se intinde uniform magiunul de prune peste compozitia de branza.
  • Deasupra se intind restul de biscuiti, iar peste acestia se toarna topping-ul de ciocolata:
  • Pe bain-marie se topeste untul, apoi se adauga zaharul, cacaua si apa clocotita.
  • Se mixeaza pana cand se obtine o glazura.
  • Turnati glazura peste ultimul strat de biscuiti, apoi decorati topping-ul cu jumatati de nuca.
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.