Prajitura cu ciocolata neagra si crema ganache

67 Shares

Deserturile cu ciocolata sunt cele mai savuroase si mai aspectuoase, un bun exemplu fiind Prajitura cu ciocolata neagra si crema ganache. Blatul fin combinat cu crema delicioasa, creeaza o prajitura excelenta.

Prajitura cu ciocolata neagra si crema ganache

Ingrediente Prajitura cu ciocolata neagra si crema ganache:

Blat:

  • 4 oua
  • 175 grame zahar
  • 150 grame ciocolata neagra topita
  • 200 grame unt
  • 2 linguri faina
  • 1 plic praf de copt

Crema ganache:

  • 500 ml smantana pentru frisca
  • 300 grame ciocolata dark

Preparare Prajitura cu ciocolata neagra si crema ganache:

Blat:

  • Mixati untul cu zaharul pana cand obtineti o crema omogena.
  • Adaugati galbenusele pe rand, ciocolata topita pe bain-marie, si faina mixata in prelabil cu praful de copt.
  • Albusele se bat separat intr-un castron pana devin rigide.
  • Se adauga albusele batute in castronul cu restul ingredientelor.
  • Se mixeaza usor cu o spatula, pana cand obtineti o compozitie omogena.
  • Turnati compozitia intr-o tava in care ati asezat hartie de copt (20×28 cm).
  • Nivelati, dati blatul in cuptorul preincalzit la 175 grade celsius timp de 20-25 minute sau verificati cu scobitoarea.
  • Lasati blatul sa se racesca complet inainte de a intinde peste acesta ganache-ul.

Crema ganache:

  • Puneti smantana pentru frisca impreuna cu ciocolata rupta in bucatele, sa se topeasca pe bain-marie.
  • Mixati din cand in cand pana se omogenizeaza, luati-o apoi de pe foc.
  • Se lasa crema 10-15 minute sa se raceasca, apoi se intinde peste blatul racit.
  • Dupa ce Prajitura cu ciocolata neagra si crema ganache s-a racit complet, se lasa la frigider cel putin 6 ore.
  • Taiati apoi in bucati si decorati cu frisca.
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.