Dovleac umplut cu branza orez linte si carne de pui

Un pranz consistent il obtineti preparand savurosul Dovleac umplut cu branza orez linte si carne de pui. Aroma dovleacului impreuna cu umplutura acestuia alcatuiesc o mancare perfecta de toamna.

dovleac-umplut-cu-branza-orez-linte-si-carne-de-pui-f
Ingrediente Dovleac umplut cu branza orez linte si carne de pui:

  • 1 dovleac de cca. 3 kg

Umplutura:

  • 200 grame linte rosie
  • 100 grame orez
  • 1 ardei gras rosu
  • 100 grame miez de dovleac
  • 150 grame branza tare rasa
  • 1 piept de pui file preparat la cuptor sau gratar
  • 1 rosie
  • 1 ceapa taiata in bucatele
  • 2 catei de usturoi pisati
  • Sare
  • Piper
  • Cimbru
  • 1 lingura ulei

Preparare Dovleac umplut cu branza orez linte si carne de pui:

  • Spalati dovleacul si taiati un capac in partea de sus a acestuia.
  • Cu ajutorul unei linguri scoateti semintele si miezul acestuia, curatati bine peretii de miezul moale (se opresc separat 100 grame miez).
  • Lasati dovleacul pe o tava cu partea gaurita in jos, timp de aproximativ o ora.
    In acest timp preparati umplutura:
  • Opariti rosia, scoateti-i pielita, apoi taiati-i miezul in bucatele.
  • Curatati ardeiul de seminte, spalati-l, taiati-l in cubulete.
  • Miezul de dovleac oprit se taie cubulete, la fel si pieptul de pui gatit.
  • Puneti uleiul intr-o tigaie si caliti in acesta ceapa si usturoiul timp de 1-2 minute.
  • Adaugati apoi lintea rosie si orezul.
  • Turnati apa in tigaie, astfel incat sa fie acoperite ingredientele cca 2-3 cm.
  • Mixati din cand in cand, iar peste 10 minute adaugati ardeii si miezul de dovleac.
  • Dupa ce orezul absoarbe apa, adaugati miezul de rosie, bucatelele din piept de pui si jumatate din cantitatea de branza rasa.
  • Mixati bine ingredietele, condimentati cu sare, piper, cimbru.
  • Lasati ingredientele inca 2-3 minute la foc mic.
  • Incingeti cuptorul la 170 grade celsius.
  • Asezati dovleacul intr-o tava de copt cu gaura in sus si dati-l in cuptorul incins timp de 15 minute pentru a se inmuia putin miezul ramas pe marginea dovleacului.
  • Scoateti-l apoi din cuptor si umpleti-l cu compozitia obtinuta anterior in tigaie.
  • Deasupra presarati branza rasa ramasa.
  • Se da la cuptor inca 15-20 minute.
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.