Prajitura cu nuci gem si bezea

4 Shares

Prajitura cu nuci gem si bezea este un desert apetisant, usor de facut. Sucul si coaja rasa de lamaie folosite la blatul simplu, cat si la stratul de bezea, impreuna cu compozitia de nuci se imbina perfect intr-o prajitura excelenta.

Prajitura cu nuci gem si bezea

Ingrediente Prajitura cu nuci gem si bezea:

Blat simplu:

  • 6 galbenusuri
  • 2 oua
  • 150 grame zahar
  • 30 grame unt topit
  • 200 grame faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • Sucul si coaja rasa de la o lamaie

Blat cu nuci:

  • 250 grame nuci macinate
  • 1 ou
  • 70 grame zahar
  • 150—200 grame gem prune
  • 100 ml smantana pentru frisca

Bezea:

  • 6 albusuri
  • 1 praf de sare
  • 150 grame zahar
  • 30 grame unt topit
  • 180 grame faina
  • Sucul si coaja rasa la o lamaie

Preparare Prajitura cu nuci gem si bezea:

Blat simplu:

  • Galbenusurile se mixeaza impreuna cu ouale si zaharul pana se obtine o crema omogena spumoasa.
  • Adaugati sucul si coaja de lamaie, apoi untul topit.
  • Faina se amesteca cu praful de copt, apoi se incorporeaza treptat cu ajutorul unei spatule in compozitia de oua-zahar-unt.
  • Turnati compozitia intr-o tava de copt de 23×33 cm in care ati pus hartie de copt.
  • Dati tava in cuptorul preincalzit la 175 grade celsius timp de 10 minute.

Blat cu nuci:

  • Amestecati zaharul cu nucile.
  • Puneti smantana pentru frisca la foc mic, iar dupa ce incepe sa fiarba, turnati-o in compozitia de nuci+zahar.
  • Se adauga apoi oul.

Bezeaua:

  • Separat, se bat albusurile cu un praf de sare pana se obtineti o spuma tare.
  • Se adauga apoi zaharul treptat, se mixeaza pana cand albusurile devin foarte rigide.
  • Cu ajutorul unei spatule, se incorporeaza apoi in acestea sucul si coaja de lamaie, untul topit, iar in final faina.
  • Dupa ce blatul simplu a stat 10 minute in cuptor, se scoate si se unge cu gemul de prune.
  • Se toarna si se intinde apoi uniform blatul de nuci.
  • In final turnati bezeaua, intindeti-o uniform.
  • Dati prajitura din nou in cuptor timp de cca. 20 minute sau pana cand bezeaua se rumeneste.
  • Dupa ce se raceste complet se taie in bucati.
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.