Chiftele din cartofi si bacon

23 Shares

Apetisantele Chiftele din cartofi si bacon sunt crocante la exterior si foarte fine la interior. Sunt excelente ca si aperitive calde la  masa de pranz, dar si pentru o cina consistenta.

Chiftele din cartofi si bacon

Ingrediente Chiftele din cartofi si bacon:

  • 5-6 cartofi marime medie
  • 1 ou batut
  • 150 grame faina
  • 100 grame bacon taiat cubulete foarte mici
  • 1 ceapa tocata marunt
  • Sare
  • Piper
  • Patrunjel proaspat tocat
  • Pesmet
  • Ulei

Preparare Chiftele din cartofi si bacon:

  • Fierbeti cartofii in coaja pana se inmoaie, lasati-i sa se raceasca.
  • Curatati cartofii de coaja, dati-i pe razatoarea cu ochiuri mici, puneti-i intr-un castron.
  • Cubuletele de bacon se calesc impreuna cu ceapa tocata marunt intr-o lingura ulei.
  • In castronul cu cartofii rasi se adauga faina, ceapa si baconul calite.
  • Se mixeaza, apoi se incorporeaza, sarea, piperul, oul batut si patrunjelul tocat.
  • Framantati aluatul obtinut cu mainile, apoi formati chiftele plate.
  • Dati chiftele prin pesmet, apoi prajiti-le pe ambele parti pana se rumenesc frumos.
  • Cand le scoateti, asezati-le intr-o farfurie pe care ati pus hartie prosop, pentru a mai absorbi din grasime.
  • Chiftele din cartofi si bacon se servesc calde alaturi de o salata sau muraturi.
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.