Cheesecake cu bezea

26 Shares

Deliciosul Cheesecake cu bezea se prepara foarte usor si este extraordinar de gustos. Aspectul de roua al bezelei, dupa racire, ii confera acestei prajituri, un look fabulos.cheesecake cu bezea

Ingrediente Cheesecake cu bezea:

Blat:

  • 2 cani faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • 1/2 cana zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 3 galbenusuri
  • 250 g unt

Umplutura de branza:

  • 1 kg branza de vaci
  • 4 oua
  • 1 cana zahar
  • 1 plic budinca de vanilie
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 400 ml lapte rece
  • Sucul si coaja de la o jumatate de lamaie
  • 1/2 cana ulei

Bezea:

  • 3 albusuri
  • 1/2 cana zahar

Preparare Cheesecake cu bezea:

Blat:

  • Faina se amesteca cu praful de copt, apoi se cerne intr-un castron.
  • Se adauga zaharul, zaharul vanilat, galbenusurile si untul.
  • Se framanta ingredientele pana se obtine un aluat omogen.
  • Din compozitie se intinde o foaie de marimea tavii de copt 25×40 cm.
  • Se pune hartie de copt in tava, se unge cu putin unt si se presara putina faina pe aceasta, apoi se aseaza cu grija foaia de aluat.
  • Dati tava in cuptorul preincalzit la 200 grade celsius cca. 15 minute.

Umplutura de branza:

  • Mixati branza de vaci pana devine ca o crema.
  • Adaugati zaharul, zaharul vanilat si ouale, mixati pana la omogenizare.
  • Se incorporeaza apoi praful de la budinca de vanilie, uleiul, sucul si coaja de lamaie.
  • In final se adauga laptele rece, se amesteca pana la omogenizare.
  • Compozitia obtinuta se intinde uniform peste blatul partial copt (15 minute).
  • Temperatura cuptorului se reduce la 180 grade celsius, iar cheesecake-ul se mai lasa in cuptor cca. 60 minute, sau pana cand compozitia de branza se incheaga.

Bezea:

  • Cand umplutura de branza este aproape gata, mixati albusurile cu un praf de sare pana obtineti o spuma tare.
  • Adaugati apoi zaharul, mixati pana obtineti o bezea tare.
  • Dupa ce umplutura de branza este coapta turnati si intindeti bezeaua peste aceasta, in mod uniform.
  • Lasati cheesecake-ul in cuptor inca 15 minute sau pana cand bezeaua capata o tenta aurie.
  • Cheesecake-ul cu bezea se lasa sa se raceasca complet, apoi se da la frigider minim 3-4 ore, dupa care se poate taia in bucati.
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.