Sos pentru paste cu carne tocata si ciuperci de padure

32 Shares

Pastele combinate cu diverse sosuri, pesto-uri sau branzeturi, sunt preferatele mele pentru o cina consistenta si savuroasa. Una din retetele aromate si usor dulci (datorita morcovilor) pe care v-o recomand s-o folositi la paste, este deliciosul Sos pentru paste cu carne tocata si ciuperci de padure.

Sos pentru paste cu carne tocata si ciuperci de padure 2

Ingrediente Sos pentru paste cu carne tocata si ciuperci de padure:

  • 300 grame ciuperci de padure
  • 2 morcovi
  • 500 grame carne tocata
  • 1 ceapa tocata marunt
  • 2 catei de usturoi pisati
  • 3 linguri pasta de tomate
  • 800 grame rosii in bulion
  • Piper rosu
  • Sare
  • Maghiran

Preparare Sos pentru paste cu carne tocata si ciuperci de padure:

  • Ciupercile de padure se fierb in apa timp de 5 minute, se scurg.
  • Curatati morcovii, taiati-i cubulete.
  • Incingeti uleiul intr-o tigaie si caliti in aceasta carnea tocata pana se rumeneste usor.
  • Se adauga apoi in tigaie ceapa, morcovul taiat cubulete si usturoiul.
  • Se prajesc timp de 5 minute, avand grija sa amestecam ingredientele din cand in cand.
  • Adaugati apoi ciupercile fierte, pasta de tomate, rosiile in bulion, sarea, piperul rosu si maghiranul.
  • Acoperiti tigaia cu capac si lasati ingredientele sa fiarba la foc mic 25-30 minute, pana cand morcovii sunt fierti si sosul de rosii se evapora si se ingroasa, avand grija sa le amestecati din cand in cand.
  • Sosul pentru paste cu carne tocata si ciuperci de padure se serveste cald peste tipul de paste dorit.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.