Prajitura frageda cu crema de cafea si seminte de dovleac

Prajitura frageda cu crema de cafea si seminte de dovleac este un desert fin, elegant, destul de usor de preparat. Crema aromata impreuna cu blaturile delicioase, alcatuiesc o prajitura excelenta.

Prajitura frageda cu crema de cafea si seminte de dovleac

Ingrediente Prajitura frageda cu crema de cafea si seminte de dovleac:

Blaturi pandispan:

  • 6 oua
  • 1 cana zahar
  • 1/4 cana ulei
  • 1 1/2 cana faina
  • 4 linguri apa calduta

Insiropare:

  • 70 ml apa
  • 30 g zahar
  • 25 ml rom/esenta rom

Crema de cafea:

  • 3 galbenusuri
  • 150 g zahar
  • 50 ml apa
  • 500 ml smantana pentru frisca rece
  • 1 lingura cafea macinata
  • 5 linguri apa calda (pt. a dizolva cafeaua)
  • 20 g gelatina

Blatul cu seminte de dovleac:

  • 200 g albusuri ( de la 5-6 oua)
  • 125 g zahar tos
  • 175 g seminte de dovleac crude decojite
  • 100 g zahar pudra
  • 50 g faina

Preparare Prajitura frageda cu crema de cafea si seminte de dovleac:

Blaturile pandispan:

  • Bateti albusurile cu un praf de sare pana devin spuma tare.
  • Se adauga zaharul treptat, se mixeaza pana cand obtineti o bezea rigida.
  • Se adauga galbenusurile cu ajutorul unei spatule, apoi uleiul amestecat cu apa calduta.
  • In final se incorporeaza faina cernuta, se amesteca usor cu spatula pana la omogenizare.
  • Impartiti aluatul obtinut in doua parti egale si coaceti blaturile pandispan pe rand, intr-o tava de 20×20 cm, in care ati pus hartie de copt, timp de cca. 15-20 minute fiecare, in cuptorul preincalzit la 175 grade celsius.
  • Se lasa blaturile sa se raceasca complet.

Blatul cu seminte de dovleac:

  • Semintele de dovleac se pun intr-un robot si se macina impreuna cu zaharul pudra.
  • Mixati albusurile cu zaharul tos pana devin bezea tare.
  • Se adauga treptat in compozitie semintele de dovleac macinate amestecate cu zaharul pudra, apoi faina cernuta.
  • Se amesteca cu o spatula pana la omogenizare.
  • Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava de 20×20 cm si se coace in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 30-35 minute.
  • Blatul cu seminte de dovleac se lasa sa se raceasca complet.

Crema de cafea si frisca:

  • Gelatina se inmoaie in 1/2 cana apa.
  • Cafeaua se dizolva in cele 5 linguri apa calda.
  • Zaharul si cei 50 ml apa se pun la fiert pana cand zaharul se topeste si compozitia devine ca un sirop.
  • Galbenusurile se mixeaza cu siropul fierbinte, se adauga cafeaua dizolvata in apa si gelatina inmuiata.
  • Se amesteca energic pana cand obtineti o crema omogena.
  • Se lasa cca. 10 minute la congelator pentru ca gelatina sa inceapa sa se inchege.
  • Smantana pentru frisca rece se mixeaza pana cand se intareste, apoi se adauga treptat in aceasta crema de cafea (dupa ce a stat 10 minute la congelator).
  • Se mixeaza pana la omogenizare.

Insiropare:

  • Apa se fierbe cu zaharul pana cand acesta se topeste.
  • Se inchide focul si se adauga romul/esenta de rom.
  • Se lasa sa se raceasca.

Asamblare Prajitura frageda cu crema de cafea si seminte de dovleac:

  • Insiropati blaturile pandispan cu siropul obtinut din rom.
  • Asezati unul din blaturile pandispan pe un platou (partea insiropata deasupra).
  • Ungeti blatul cu 1/2 din crema de cafea si frisca obtinuta.
  • Asezati blatul cu seminte de dovleac.
  • Ungeti-l cu restul de crema.
  • Deasupra asezati cel de-al doilea blat pandispan (partea insiropata peste crema de cafea si frisca).
  • Dati Prajitura frageda cu crema de cafea si seminte de dovleac la frigider minim 8 ore inainte de a o taia in bucati.
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.